Oni koji ostanu bez posla u RS-u dobivat će naknade od 416 do 800 KM – Jabuka.tv

Oni koji ostanu bez posla u RS-u dobivat će naknade od 416 do 800 KM

Na evidenciju Zavoda za zapošljavanje RS-a u ovoj godini zaključno s ožujkom prijavilo se oko 400 osoba koje su ostala bez posla, a u idućem razdoblju očekuje se porast novoprijavljenih koji će svi dobiti novčanu naknadu, rekao je direktor Zavoda Miroslav Vujičić.

Vujičić je rekao da očekuje porast novoprijavljenih naročito iz sektora ugostiteljstva i trgovine, jer su oni prvi pogođeni krizom izazvanom pojavom koronavirusa.

Zavod za zapošljavanje ima dovoljno sredstva za osiugrati novčanu naknadu za osiguranje od nezaposlenosti. Sve osobe koje ostanu bez posla imat će novčanu naknadu, u ovisnosti od plaća koje su primali, od 416 KM do 800 KM, istakao je Vujičić.

On je dodao da Zavod sve prijave radnika koji su ostali bez posla prima elektronski.

Vujičić je naveo da je Zavod svim zdravstvenim ustanovama poslao podatke o broju zdravstvenih radnika na evidenciji Zavoda, jer su zanimanje iskazale pojedine lokalne zajednice i bolnice.

Kada je riječ o projektima zapošljavanja koje realizira Zavod, Vujičić je podsjetio da su u ovoj godini za njih planirali izdvojiti 11 milijuna KM, ali će zbog novonastale situacije u konzultaciji s Vladom Republike Srpske vidjeti što će s tim sredstvima.

Ako nam značajnije ne skoči novčana naknada za novoprijavljena lica na evidenciju nezaposlenih, vjerovatno ćemo realizirati određene projekte, rekao je Vujičić i dodao da je sada prioritet osigurati novčanu naknadu za sva lica koja ostanu bez posla.

(Srna)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.