OLIVER DRAGOJEVIĆ Očekujem da publika pjeva sa mnom

Vrhunski glazbeni doživljaj najavio je Oliver Dragojević hercegovačkoj publici s kojom se nije sreo već nekoliko godina.

Koncert ‘starog morskog vuka’ i njegovog benda Dupini te uz gostovanje muške klape Hrvoje iz Mostara, bit će odličan uvod u blagdanski tjedan u sportskoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu, gdje će Oliver održati koncert u nedjelju, 22. prosinca s početkom u 20 sati. Olivera dugo nije bilo u ovim krajevima, ali ponovno dolazi zahvaljujući agenciji PRimera. Publika već zna što može očekivati od legendarnog Olivera, a pitamo ovog pjevača što on očekuje od publike.

Želim dobar koncert

“Moja očekivanja su da koncert bude dobar, da publika pjeva sa mnom i da nam tu večer bude lijepo”, kaže. Sasvim sigurno će publika pjevati s njim jer su Oliverovi hitovi itekako poznati svima. Na ovom će koncertu, kaže u izjavi za Dnevni list, pjevati one pjesme koje sasvim sigurno svi znaju, a izvest će i neke s novog albuma “Tišina mora”, koji je objavio prije pet mjeseci i koje možda, kaže s osmijehom, ne znaju svi.

Nije Vas dugo bilo u Hercegovini, pitamo ga.
– To uvijek ovisi o organizatorima, o ljudima koji dogovaraju koncerte, odgovara.- Ali zar nije bilo prije poziva? – “Nije baš previše, moram priznati. Uglavnom su me zvali da pjevam po nekim restoranima, kafićima, ali ja tamo ne pjevam”. Nedavno je oduševio prepuni Lisinski u Zagrebu, sva tri koncerta bila su rasprodana danima unaprijed, a Oliver je neumorno pjevao stare hitove i pjesme s novog albuma.
“Publike uvijek ima, samo ih treba animirati, pozvati, treba im se najaviti, privući ih nekako”, kaže nam Oliver. Pitamo ga kakve su mu uspomene iz ovih krajeva.
“Imam ja super uspomena iz Hercegovine. Imao sam veliki koncert u Mostaru na stadionu kad su mi gosti bili Gibonni i Kemal Monteno. To su bili super koncerti”, kaže. Poslije toga je pjevao u Kosači, a imao je i sjajne koncerte u Čitluku, Ljubuškom, Sarajevu i Tuzli koje pamti.

Pjesme me guraju naprijed

I inače publika u BiH mu je inače super.
“Publika u BiH je odlična, sve znaju, sve pjesme znaju i pamte”. Puno putuje i puno nastupa. Za vikend je putovao na koncerte u Zagreb, Kopar, pa snimanje za televiziju za Novu godinu, onda ide koncert u Širokom Brijegu…
“I onda ide Božić, pa kud koji mili moji za Novu godinu”, kaže raspoloženi Oliver. Novu godinu će dočekati u krugu obitelji, bez nastupa. I ljeto uvijek provodi u krugu obitelji.
“Idem na otok i ne radim ništa”, kaže. Pitamo ga umori li se ikada od stalnih putovanja i nastupa.
“Umorim se od putovanja, nespavanja, od restorana i raznoraznih mijenjanja kuhinja… To umori, a koncerti ne. Koncerti su gušt”. Što je to što vas gura naprijed, da uvijek iznova idete novim koncertima, pitamo ga.
“Moje pjesme. Otkrivanje novoga”, kaže kratko i iskreno. Sve generacije koje su poželjele uživati u romantičnim stihovima velikana hrvatske glazbene scene, priliku za to imaju u Širokom Brijegu u nedjelju, 22. prosinca.

Ogromno zanimanje za koncert

Već od prve najave ovog koncerta vlada veliko zanimanje za ulaznicama, koje se mogu kupiti na ovlaštenim prodajnim mjestima – info pult Mepas Malla i Forest lounge bar u Mostaru, u Širokom Brijegu u Cosmopolitan caffe baru, te u Grand caffeu u Posušju. Dolazak su najavili i brojni Oliverovi fanovi iz Dalmacije i dijaspore. Tiskovna konferencija koncerta je zakazana u nedjelju, 22. prosinca u 14 sati u hotelu Park u Širokom Brijegu. Na njoj će, uz organizatore i generalnog sponzora koncerta – HT Eronet, nazočiti i Oliver Dragojević. (Piše: Andrijana Copf | DL)

(www.jabuka.tv)


Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.