Okrugli, ovalni, pravokutni… Kako odabrati stol ovisno o obliku i(li) veličini prostorije?

Prilikom odabira stola trebali bismo obratiti pažnju na nekoliko faktora, a najvažniji su oblik i veličina prostorije za koju kupujemo ovaj važan komad namještaja.

1. Okrugli stol

Uvijek imajte na umu da ovaj tip stola nije idealan za veliki broj ljudi. Također je prikladniji za manje prostorije. Ako pokušavate uštedjeti na prostoru ili pak manju sobu vizualno učiniti većom, u tom slučaju okrugli je stol pravi izbor za vas.

2. Pravokutni stol

Kada su u pitanju pravokutne blagovaonice i kuhinje, stol istog oblika najčešći je odabir. Ujedno se radi i o optimalnom odabiru jer pravokutni stol najbolje pristaje pravokutnoj prostoriji.

3. Kvadratni stol

Baš kao i u prethodnom slučaju, kvadratni stolovi sjajni su za sobe kvadratnog oblika jer se tako održava balans i simetrija u prostoriji. Obično su dovoljno veliki za 4 osobe ili maksimalno 8 osoba kako ne bi previše opteretili prostor, piše Zadovoljna.hr.

4. Ovalni stol

Stol ovog oblika po “osobinama” je sličan pravokutnom, ali zaokuplja manje prostora zahvaljujući zaobljenim vrhovima. Sjajan je odabir ako imate usku prostoriju i veći broj ljudi koje svakodnevno morate smjestiti za stol.

(www.jabuka.tv) Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.