Okončana talačka kriza na Rabu: Ubio psihijatra, pucao mu na suprugu, pa presudio sebi

U mirnoj ulici, u Barbatu na Rabu, pred očima mještana, danas oko 10 sati, dogodilo se ubojstvo. Muškarac četrdesetih godina najprije je drugom muškarcu prostrijelio nogu, a potom ga je, ispucavši u njega još nekoliko metaka, brutalno ubio.

Kako neslužbeno doznajemo, ubijen je psihijatar, dr. Siniša Rakić iz Raba (u krugu na naslovnoj slici). Ubojica se potom zabarikadirao u kuću te prijeti da će sve raznijeti bombom. Na kraju je to i učinio, piše 100posto.hr

“Oko 10 sati začuo sam pucanj, a potom i zapomaganje čovjeka. Krenuo sam prema mjestu s kojeg su dopirali jauci, a potom se od nekud stvorio Srđan Smojver koji je u ranjenog čovjeka sasuo kišu metaka. Ubio ga je nasred ulice, kao zeca.

Trenutno sam i sam u okruženju specijalaca koji su blokirali ulicu i opkolili kuću u koju se zabarikadirao ubojica naoružan bombama, puškom i pištoljem”, rekao je stanar ulice u kojoj se danas dogodilo ubojstvo.

Ubojica je, pucao i na liječnikovu suprugu, koja je, kako bi se spasila, skočila s kata, pri čemu je zadobila ozljede i prijelome, no izvukla je živu glavu.

“Uzrok tragičnog raspleta događaja, po svemu sudeći, leži u neriješenim imovinsko-pravnim odnosima. Čuo sam kako čovjek, koji je ubio svog susjeda psihijatra, policajcu govori kako je uzalud bio na sudu, spominjao je korupciju i podmićivanje i na kraju dodao da je danas sve te probleme riješio presudivši svom susjedu.

Iako je kući u kojoj je naoružani ubojica gotovo nemoguće prići, a opasno je biti i vani na otvorenom prostoru, Srđan Smojver je dozvolio da odvezu tijelu ubijenog i njegovu ozlijeđenu suprugu”, kaže naš sugovornik.

Dodao je da je Srđan Smojver bio sklon agresivnom i temperamentnom ponašanju, ali da nije imao problema s alkoholom.

Svirepom ubojstvu prethodila je subotnja svađa zbog krivo natočenog goriva između rastrojenog razvojačenog branitelja Srđana Smojvera i njegova susjeda Siniše Rakića. Supruga ubijenog Rakića spasila se skokom s prvog kata. Očevici su je čuli kako zapomaže: ‘Dajte mi morfija’. Zapovjednici specijalne policije mještanima su naredili: ‘Sklonite se i ne izlazite iz kuće. Zatvorite vrata i prozore’.

Ubojica je na kraju presudio sebi. Raznio se bombom.

To su na kraju potvrdili i iz policije. Novinarima se obratio zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Rijeci Darko Karlović.

– Nakon djelomično obavljenog očevida, u kući na adresi Barbat 592A, u 9.30 sati usmrćen je 51-godišnji hrvatski državljanin.

Počinitelj se potom zaključao da bi se nakon višesatnih pregovora s policijom u 19.30 sati raznio ručnom bombom. Čeka se i dolazak pirotehničara iz Rijeke, koji će obaviti sigurnosnu provjeru u kući i oko nje, nakon čega će se nastaviti očevid – izjavio je Darko Karlović, prenosi jutarnji.hr

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.