OHR: Schmidt odlučio ne sudjelovati u ”orkestriranoj kazališnoj predstavi”

Ured visokog predstavnika u BiH objavio je u utorak na platformi X da posjet Christiana Schmidta Banjoj Luci nije bila definitivno dogovorena.

Navedeno je da je visoki predstavnik danas svjesno odlučio da ne sudjelovati u “orkestriranoj kazališnoj predstavi”, vodeći računa o interesima svih građana BiH, te da on nastavlja izvršavati svoj mandat na cijelom teritoriju BiH kako je to predviđeno Daytonskim mirovnim sporazumom.

Istaknuto je da je Schmidt u utorak razgovarao s potpredsjednikom Republike Srpske Ćamilom Durakovićem o situaciji u vezi s povratnicima u Republici Srpskoj i da su dogovorili da se uskoro sastanu i nastave razgovor.

Također, tijekom dana, visoki predstavnik se sastao s premijerom FBiH Nerminom Nikšićem i ministricom za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Nerinom Dizdarom.

OHR je naglasio da usijane spekulacije o tome gdje bi i koga bi mogao posjetiti visoki predstavnik odvlače pažnju od stvarnog posla koji treba obaviti kako bi se riješili realni problemi s kojima se suočavaju građani Bosne i Hercegovine.

(www.jabuka.tv | Foto: Armin Durgut/Pixsell)

3 komentara

  • Ovo je objava kraja Daytona. Dakle institucija Visokog predstavnika, koja je svakako klimava jer ju aktualno ne priznaju Rusija i Kina, nije smjela doći u Banja Luku i to pod smiješnim izgovorima. Dakle ako on ne može po BiH po Daytonu, tko može? Hrvati očekujte svaki dan sve, nisu se dzaba Hrv političari i predsjednik RH ushodali po BiH posljednjih mjeseci. Muslimani su naostreni na rat. Opet će kao u Srednjoj Bosni i ostatku BiH 90ih se okrenuti na Hrvate i htjet izaći na Neum jer neće moći Srbima ništa. Budan treba bit svatko.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.