Ogromna količina kokaina pronađena među bananama u poznatom supermarketu

U sanducima s bananama u supermarketima Aldi u gradu Rostock u sjevernoj Njemačkoj i u logističkom centru Aldi u Jarmenu pronađeno je na stotine kilograma kokaina.

Vjeruje se da je droga uvezena iz Latinske Amerike, rekao je Nowack, glasnogovornik Ureda javnog tužitelja u Rostocku.

Službenici su osigurali pakete i odvojili ih od preostalog sadržaja (banana) u sanducima, rekao je Harald Nowack, piše CNN.

Dok se ukupna količina droge još uvijek utvrđuje Nowack je za njemačku novinsku organizaciju NDR izjavio kako je pronalazak droge doista velika stvar za državu Mecklenburg-Vorpommern na sjeveroistoku Njemačke.

Još uvijek ne znamo tačnu količinu droge koju smo zaplijenili, jer je zbog velike količine nismo još uvijek uspjeli procijeniti, kazao je.

Međutim, policija je potvrdila da se radi od troznamenkastoj cifri kilograma, te da je vrijednost droge procijenjena na 25 milijuna eura.

Iz Aldi Norda, lanca supermarketa u sjevernoj Njemačkoj, potvrdili su za CNN-u da se dogodio ovaj incident, ali su odbili pružiti dodatne informacije kako se ne bi poremetio tijek istrage.

Ova ogromna pošiljka nije prvo otkriće ovakvih razmjera švercanja kokaina na sjeveru Njemačke. Policija je 1992. i 2005. godine na teretnim brodovima u luci Rostock pronašla pakovanja od stotinu kilograma. U skladištu u Valluhnu 2018. otkriveno je 109 kilograma kokaina skriveno među pošiljkama ananasa, a u Hamburgu iste je godine otkriveno više od jedne tone te droge.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.