Ognjenu Vukojeviću reprezentacija do 20 godina, Šimunić preuzima onu do 19, a stvara se i B reprezentacija

Stručna komisija Hrvatskog nogometnog saveza odradila je sastanak nakon kojeg su doneseni brojni zaključci. Oni će pred Izvršni odbor HNS-a koji će dati posljednju riječ.

Spremaju se brojne promjene nakon sastanka Stručne komisije Hrvatskog nogometnog saveza. Tako će biti promjena i na izborničkim pozicijama, u sustavu natjecanja, a osniva se i B reprezentacija.

Reprezentaciju do 19 godina preuzet će Josip Šimunić koji će naslijediti Ivana Gudelja, a u stožeru će biti i Jerko Leko i Miroslav Žitnjak.

Reprezentaciju do 20 godina više neće voditi Robert Jarni koji bi se trebao zaputiti u inozemstvo, a ona bi trebala doći u ruke Ognjena Vukojevića. Vukojević ne samo da će dobiti reprezentaciju do 20 godina, već i B reprezentaciju koja će tek biti osnovana. Ona će uglavnom biti poligon za isprobavanje igrača koji se nisu uspjeli probiti do A reprezentacije, a mogli bi biti zanimljivi.

Najveće promjene trebale bi biti u sustavu natjecanja trećih liga. Naime ostaje Prva liga s deset klubova, Druga HNL trebala bi brojati 16, ovisno o broju izdanih licenci, a od sezone 2020/2021 bila bi uvedena jedinstvena Treća HNL sa 16 klubova.

Bit će to velika promjena s obzirom da ove sezone postoje tri treće lige, sljedeće će ih postojati čak pet, a onda slijedi nagli skok na jednu.

Što se tiče drugih liga i tu će biti promjena, a one se tiču B momčadi. Tako je prijedlog da se onemogući nastup za B momčadi onim igračima koji su upisali tri ili više nastupa za prvu momčad u višem rangu, da klubovi prijave prije početka sezone do 26 igrača koji će igrati za drugu momčad te da do prijelaznog roka mogu dodati njih četiri. Isto tako u rosteru mogu biti samo petorica igrača starijih od 21 godine, a s najviše navršene 24 godine, piše Sportnet.hr.

Prijedlog je i ograničenje broja stranaca pa bi tako prvoligaši mogli imati petoricu ili šestoricu igrača izvan Europske unije, a svaki klub u zapisniku svake utakmice morao bi imati najmanje šestoricu igrača koji su od 14. do 19. godine barem četiri sezone proveli u hrvatskom klubu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.