Ognjen Vukojević izbačen je iz reprezentacije i s Mundijala

Hrvatski nogometni savez ovim putem obavještava javnost kako je odlukom rukovodstva Saveza Ognjen Vukojević razriješen dužnosti suradnika stručnog stožera hrvatske reprezentacije te više neće biti član delegacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, objavio je HNS na internetskim stranicama.

Vukojević je bio dio Dalićeva stožera tijekom priprema za Svjetsko prvenstvo te na samom Mundijalu, gdje je obavljao funkciju skauta. Do odluke je došlo nakon što je Vukojević, poslije utakmice protiv Rusije, na društvenim mrežama podijelio video u kojem s Domagojem Vidom uzvikuje poruke podrške Ukrajincima i kijevskom Dinamu.

Zbog tog videa Vukojević i Vida dobili su upozorenje od Fife, koja strogo brani bilo kakve političke poruke. Sadržaj videa bio je još i osjetljiviji jer je izrečen u Rusiji, s kojima Ukrajinci ratuju, nakon što smo Rusiju izbacili s Mundijala…

Hrvatski nogometni savez ovim se putem ispričava ruskoj javnosti za postupak člana stožera reprezentacije, dodali su iz HNS-a te prenijeli reakciju samog Vukojevića, piše 24sata.hr.

“Ne bih želio biti teret reprezentaciji”

Razumijem i poštujem odluku Hrvatskog nogometnog saveza. Ne bih želio biti teret reprezentaciji uoči izuzetno važnog polufinalnog susreta Svjetskog prvenstva kada je najpotrebniji mir. U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dinamu, koji mi je dopustio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Međutim, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati, rekao je Vukojević i dodao:

Zbog toga mi je žao i ispričavam se ruskoj javnosti ako su doživjeli moje izjave na takav način. Izuzetno sam ponosan na ono što je Hrvatska do sada napravila u Rusiji i dečkima želim puno sreće u preostalim utakmicama. Bit ću njihov najveći navijač do samog kraja!

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.