Oglasio se producent: “Slučajno sam stavio Frankinu pjesmu na prodaju, žao mi je”

Eurovizijski skandal poodio je Hrvatsku. Rumunjski glazbenik Guez optužio je Franku Batelić te druge autore pjesme “Crazy” za plagijat. Tvrdio je da su iskopirali glazbu njegove pjesme “Ceea ce iubim”, a glazbeni dio pjesama zaista je gotovo isti.

O svemu su se sad oglasili i autor glazbe Branimir Mihaljević te producent Denis Mevlja.

“Nastavno na nagađanja vezana uz pjesmu “Crazy” i optužbe da se radi o plagijatu, dužan sam razjasniti situaciju.

Pjesma je u potpunosti naše autorsko djelo, a za produkciju pjesme “Crazy” sam i ranije istaknuo da sam radio zajedno s kolegom Denisom Mevljom, poznatim pod umjetničkim imenom Denzel Beats ili Denz. Posljednja dva dana intenzivno smo radili na tome da otkrijemo kako se sve ovo dogodilo. Konačno smo došli do saznanja da je Denis, koji inače radi i prodaje beatove, na stranicu za prodaju, zabunom stavio krivi dokument pod nazivom druge pjesme, tj. stavio je pjesmu koja je rađena za Eurosong za koju nema odobrenje mene kao koautora za prodaju. Vidljivo je to i u foto dokumentu koji je objavio Guez, a kojeg dostavljamo u prilogu. Pjesma “Crazy” u potpunosti je rađena isključivo za Eurosong i do prodaje nikako nije smjelo doći.

Nesporno je da je Guez kupio pjesmu “Blame me” sa vrlo limitiranom licencom, no moram naglasiti i kako je rumunjski glazbenik prekršio dva članka ugovora o kupovini glazbenog materijala s Denzel Beatsom, radnjama na koje Ugovorom nije imao pravo.

Ovim putem se želim zahvaliti i HRT-u na razumijevanju i podršci”, napisao je Branimir Mihaljević.

Producent Denis Mevlja, poznat pod umjetničkim imenom Denzel Beats također je napisao izjavu.

“Žao mi je sto je Franka postala žrtvom moje nepažnje i nespretnog događaja za koji nije niti znala, te je, razumljivo, ostala šokirana. Mjesecima zajedno radimo na pjesmi i jedan trenutak moje nepažnje je promijenio sve ono dobro što smo napravili. Znam da će ipak na eurovizijskoj pozornici Franka ostaviti cijelu sebe, to sam osjetio od prvog trena kad smo počeli raditi na pjesmi”, rekao je.

Podsjetimo, menadžer Franke Batelić Siniša Bevanda za portal eurosong.hr rekao je istu stvar u subotu, piše 100posto.hr.

“Pjesma ‘Crazy’ je autorsko djelo teama Karpo medija, na kojoj je, uz Branimira Mihaljevića, produkciju radio Denis Mevlja, poznat i pod umjetničkim imenom Denzel Beats, a tekst i vokalne dionice radila je Franka. Izvođač koji je iskoristio pjesmu Crazy kao podlogu za svoju rap obradu, potpisao je Denzel Beatsa (Denis Mevlja). Instrumentalna i karaoke verzija pjesme je dostupna na svim javnim glazbenim platformama, pa se veselimo novim zanimljivim verzijama”, rekao je Bevanda za eurosong.hr.

(www.jabuka.tv) Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.