Oglasio se gradonačelnik Prijedora oko kompromitirajućih fotografija

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović oglasio se povodom fotografija koje su se pojavile u javnosti, a koje su najblaže rečeno bizarne.

Pavlović kaže da su viber prepiske i slike montirane i da je angažirao odvjetnike povodom cijelog slučaja, prenosi Mondo.

Na društvenim mrežama i u gotovo svim medijima u BiH objavljene su fotografije Pavlovića kako konzumira tablete ili u kompromitujućim pozama u toaletu.

Prijedorska Gradska uprava ili gradonačelnikov ured se prethodnih nekoliko dana nisu oglašavali, a utorak se u medijima pojavilo jedno priopćenje, čija autentičnost je upitna, doznaje se iz Gradske uprave Prijedor.

Pavlović je u utorak dao intervju televiziji “Kozarski Vjesnik” gdje je pričao o rezultatima rada Gradske uprave, a zatim komentirao i aferu s fotografijama o kojoj bruji Prijedor, ali i Banjaluka.

Najteže mi je o tome pričati. Ovo što se događa na društvenim mrežama više nije politika. Ovo je nešto što ja nisam zabilježio ni u svojoj karijeri ni u životu. Svi smo vidjeli kakva je bila protekla kampanja: bila je teška, bilo je raznih udaraca, raznih ‘sličica’ i svega ostalog, ali nitko nikome nije dirao obitelj, rekao je.

Pavlović kaže da je angažirao tim odvjetnika iz Banjaluke s kojima se konzultirao i da će netko morati odgovorati za “progon koji su mu priredili raznoraznim dječijim igricama i fotomotnažama, spinovima, montiranim viber prepiskama i svime što su radili”.

Proganjanje je počelo prije desetak ili 15 dana kada su počeli spominjati mi oca i majku. Moje sestre za koje znamo tko su i što su. Jedna od njih je ugledna doktorica u Banjaluci i to mogu svi potvrditi. Moju suprugu, koja je završila državni Pravni fakultet, suprugu koja se porodila prije 30-ak dana i koja je je još uvijek u babinama – da joj priređuju ovakve stvari, zaista sam razočaran i ne mogu vjerovati da se ovo događa u našem gradu. Sve će proći i sve ću podnijeti, ali moj obraz, karakter i obitelj ne dam i neću dozvoliti da mi diraju, poručio je gradonačelnik Prijedora.

Kaže da je izložen udarima raznoraznih ljudi, “blogera, portala” i da je to nešto što “prevazilazi i granicu poštovanja i dobrog ukusa.”

Rekao sam, najteže mi pada kada mi diraju obitelj. Ja sam javna osoba i mogu podnijeti štošta, ali kada mi dirate obitelj onda sam tu najosjetljviji. Ne znam je li itko od političara ovo dočekao u svom životu. Misle li me psihički uništiti, da ne mogu raditi ovo što radim, ne znam, ali to je cilj, smatra Pavlović.

Poručio je Prijedorčanima da oni znaju tko je i kakav je i da ne dozvole ljudima koji žele da se domognu vlasti da naruše ono što je zajedno građeno.

Mnogi pate zato što su izgubili vlast i što ne mogu imati više od 30 ili 50 lajkova na društvenim mrežama, pate što nemaju pet ili deset komentara, pate da ne bude otkriveno ono što je rađeno u prethodnom razdoblju. Očigledno da ću morati početi iznositi što se radilo u ovoj Gradskoj upravi, rekao je Pavlović i otpužio prethodnu vlast za punjenje džepova tajkuna.

Nije htio da spominje imena onih za koje smatra da “stoje iza svega”, ali je najavio tužbe.

Predsjednica GO SDS u Prijedoru Maja Dragojević Stojić napisala je da je Pavlovićeva ostavka jedini ispravan čin ako su autentične “fotografije rastrojstva”, koje su objavljene.

Obavljati javnu funkciju zahtjeva lični integritet i odgovornost u javnom nastupu. Niti imam namjeru, niti želim baviti se bilo čijim privatnim životom, ali ono što trenutno potresa naš grad ide daleko preko toga. Politika je ozbiljna stvar koja uređuje živote građana. Upravo zbog toga moramo voditi računa tko predstavlja građane i tko zastupa njihove interese, poručila je Maja Dragojević-Stojić.

Predsjedništvo Gradskog odbora DNS-a Prijedor priopćilo je da je zaprepašteno sadržajem fotografija gradonačelnika koje su se pojavile u javnosti i koje su uznemirile stanovnike Prijedora i regije “koje ne priliče prvom čovjeku Grada, gradonačelniku svih građana.”

Ne ulazeći u privatnost gospodina Pavlovića i njegovog ponašanja kao privatne osobe, Predsjedništvo GO DNS-a Prijedor smatra da osoba koja  obavlja poslove gradonačelnika i koja je javna osoba, čovjek koji predstavlja i zastupa Grad ne može sebi dopustiti ponašanje nad kojim se zgražava cjelokupna javnost. Ukoliko se pokaže kao točno, onda je to jedinstven primjer u javnom životu ovakvog u najmanju ruku skandaloznog ponašanja i ne ostavlja prostora da osoba s ovakvim ponašanjem nastavi voditi grad Prijedor, kažu u DNS, prenosi Mondo.

Naveli su da gradonačelnik iz moralnih razloga donese odluku najbolju za sve, a to je neopoziva ostavka.

Gradonačelnik iz BiH se drogira? Objavljene uznemirujuće fotografije

(www.jabuka.tv)10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.