Oglasila se Vlada HNŽ: Razumijemo nezadovoljstvo kandidata – Jabuka.tv

Oglasila se Vlada HNŽ: Razumijemo nezadovoljstvo kandidata

Na redakciju portala Jabuka.tv u srijedu je stiglo pismo jednog studenta iz Mostara koji je nezadovoljan izborom pripravnika u Vladu HNŽ-a.

Vlada je priopćenjem odgovorila na navedeno pismo i ovim putem ga prenosimo u cijelosti.

Razumijemo nezadovoljstvo dijela kandidata koji u prvom krugu nisu primljeni, ali iznova napominjemo kako su, u suradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje i Službom za zapošljavanje HNŽ, osigurana sredstva za prijam dodatnoga, značajnijeg, broja pripravnika s liste kandidata koji ispunjavaju uvjete.

Planirano je da kandidati, izabrani odlukom Vlade, u drugom krugu otpočnu obavljati pripravnički staž već u travnju 2020., navodi se u priopćenju Vlade.

Napominju da je bio planiran prijam 100 vježbenika.

Vlada je, s obzirom na to kako se na javni poziv prijavilo oko 600 kandidata, učinila dodatne napore kako bi u prvom krugu bilo primljeno 50 posto više o planiranog broja, tj. umjesto 100 njih 150 vježbenika uzimajući u obzir, uz spomenute kriterije, i potrebu ravnomjernog prijama vježbenika s područja cijele Hercegovačko-neretvanske županije, iz svih općina i gradova, kazali su.

Kažu da je Vlada odluku o odabiru pripravnika u 2020. donijela vodeći se ranije utvrđenim kriterijima, poglavito socijalnim statusom kandidata, duljinom čekanja na evidenciji službe za zapošljavanje, te pripadnošću obiteljima poginulih branitelja.

Nove optužbe na račun Vlade HNŽ: Ostvario prosjek 9.8, ali nije zadovoljio kriterije

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.