Oformljeno Vijeće za demografsku strategiju i revitalizaciju Hrvata u BiH, evo tko je na čelu

HNS BiH odlučio je izraditi demografsku strategiju i revitalizaciju Hrvata te je zbog toga oformio vijeće na čijem čelu je Božo Ljubić.

Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora (HNS) primilo je na znanje informaciju o procesu razgovora o izmjenama Izbornog zakona BiH te je dalo punu podršku hrvatskim predstavnicima u tom procesu, kao i svim prijedlozima koji su u skladu s politikom i dokumentima HNS-a.

Očekujemo i da naši partneri pokažu političku odgovornost i podrže promjene Izbornog zakona u skladu s temeljnim načelom Ustava BiH, načelom konstitutivnosti i ravnopravnosti tri naroda i svih građana BiH, kao i skladu s odlukama Europskog suda za ljudska prava, kao i odlukama Ustavnog suda BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

Glavno vijeće donijelo je odluku o izradi pravilnika o dodjeli priznanja Hrvatskog narodnog sabora, a za voditelja stručne skupine za pripremu nacrta pravilnika imenovan je Bariša Čolak, voditelja Odjela za ustavno-pravna pitanja.

Glavno vijeće je, temeljem zaključka Predsjedništva HNS-a, donijelo odluku o izradi demografske strategije i revitalizacije Hrvata.

S ciljem praćenja izrade strategije i njezine implementacije, Glavno vijeće je oformilo Vijeće za demografsku strategiju i revitalizaciju Hrvata na čelu s predsjednikom Glavnog vijeća Božom Ljubićem, te članovima vijeća voditeljima odjela za znanost i obrazovanje, odjela za ustavno-pravna pitanja, odjela za gospodarstvo, odjela za sigurnost, odjela za prostorno planiranje, odjela za financije, odjela za kulturu, odjela za socijalna pitanja i odjela za iseljeništvo. Glavno vijeće je oformilo i stručni tim za izradu Demografske strategije na čelu s prof. dr. sci. Mirjanom Miličević, navodi se u priopćenju.

16. sjednica Glavnog vijeća HNS-a

(www.jabuka.tv)
74 komentara

 • Džaba ti je sad krečit, herca je se osula i broj stanovnika je osjetno manje nego prije 5-6 godina da ne govorim o periodu prije 10 godina.

 • ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????🙈🙊🙉🤣🇭🇷😜👍😁😋😀🤨😗😗

 • Ovo imenovanje senilnog dedice Ljubica, je samo pokazatelj kako nas(citaj narod) smatraju debilima. Sto je najgore uspjeva im. Ma samo naprijed uz ovakav narod.

 • Imenovanje senilnog dedice Ljubica, je samo pokazatelj kako nas(citaj narod) smatraju debilima. Sto je najgore uspjeva im. Ma samo naprijed uz ovakav narod.

 • Gledam ova tri kretena koja nas lazu vec 25 god. I oni nama pricaju o demografskoj strategiji. Pa oni i njihova politika su iselili vise hrvata nego rat 92-95 god. Svoje uposljavaju na dva tri radna mjesta, upravni odbori a omladina sa fakultetom na birou. Pa moraju ici. Koja to obitelj smije u ovskvom okruzenju sa ovakvim vodama zasnovati obitelj sa 2-5 djece. Oni da mogu oteli bi i umirovljeniku od 380 km. Lesinari koji su sve olesili i skontali jos neki projekt da klepe stogod. Fujjjjj…! Zasto sva trojica ne idu vise u mirovinu, jesu li se vise naklepalo ili jos treba za cukun unuce… Slika ove trojke i demografska onova… Svaka cast…

 • Kakav apsurd!!! Ista politicka elita zbog koje je more hrvatske mladosti otislo vani, sada formira ovo vijece!? Ovo je uvreda zdravom razumu! Bar da vi sutite na tu temu. I nek znate, odlazak nije stao, samo je usporio zbog corone. Cim se koliko toliko vratimo u normalu, nastavlja se gdje se stalo… nazalost

 • 1. Iz svake obitelji koja ima najmanje četvero djece oca trebate zaposliti u Elektroprivredu, a također i djecu bez roditelja!
  2. U škole i na fakultete treba zaposliti one koji su istinski najbolji, a ne prema kojekakvim preporukama!
  3. Polovicu sjedišta javnih institucija iz Mostara prebaciti u Kiseljak ili Vitez!
  4. Cijena kvadrata stana ne smije biti viša od 1000 KM!
  Ovo su ključne stvari za demografsko zadržavanje trenutne brojke Hrvata.

 • Boze skloni nam ove debile, lopove i mi cemo ozivjeti. Poslije turaka smo se oporavili ali iza ovih i njihove politike tesko. Pa jesu li ovi ludi ili bezobrazni. Ovo nas jebu u zdrav mozak. Tri dedice koji su nas zavili u crno… Neka im jos po jedne funkcije, nije zgoreg…

 • Mirjana Miličević, heheh gospođa ne tako davno radila u trgovini jer je završila srednju trgovačku, vidi sad pameti a jetrva joj Jelka Miličević radila partizanka u Sokolu sve rodbina druga Čovića. Dokle će te ovaj narod ponižavati sa vašom sve silnom pameti, bahatošću i nadmenošću?

 • Jebeni kvadrat zemlje niste dali mladjariji da se skuce i ostanu tu. Da ne govorim o dj. doplatku i slicnim stvarima. Za vas je SF da mladima date oprost poreza za prvu nekretninu. Stan vam je u Sirokom sada 2200KM po kvadratu i ocekujete da ce ga sa placom iz feala, namexa.. otplatiti. Ovo nije jebanje u mozak vec silovanje.

 • Statut međunarodnog kaznenog suda
  članak 6.

  Za svrhe ovoga Statuta, izraz “genocid” znači bilo koje od niže opisanih djela, počinjeno u namjeri da se u cijelosti ili djelomično uništi jedna nacionalna, etnička, rasna ili vjerska skupina kao što je:
  (a) ubijanje pripadnika skupine;
  (b) nanošenje teške ozljede ili duševne boli pripadnicima skupine; (c) namjerno podvrgavanje skupine životnim uvjetima kojima je cilj njezino potpuno ili djelomično fizičko uništenje;
  (d) nametanje mjera s namjerom sprečavanja rađanja unutar skupine; (e) prisilno premještanje djece iz jedne skupine u drugu.

  Prema članku 6, Statuta međ.kaznenog suda, stavku (c) i (d), nad nama se ovdje provodi genocid.

  Ljudi, a pogotovo mladi, su dovedeni u situaciju da ih se ovdje ili sustavno osuđuje na propast, glad i siromaštvo, ili ih se istjeruje iz ove države.
  A izborom ovako nesposobnog kadra za popravljanje demografske slike Hrvata u BiH, izvršava se spriječavanje rađanja unutar jednog naroda.

  • Nije samo c i d, nego sve od reda što piše u tom Statutu, a- spremili su nas u rat (nismo mi to tražili), b- ubijaju nas na ne zaštićenim radnim mjestima i na cesti koju ne održavaju, (tu su svugdje stavili ograničenje 40-50, i misle da su nas zaštitili, a tko preživi ne može ni osiguranje naplatiti), e- ako nam djecu s rodne grude premještaju u Njemačku, u njemačke vrtiće i škole…. što je to nego genocid nad vlastitim narodom? Bože moj ima li im kraja!?

 • Nemojte nas vas trojica spasavat dosta vas je vise i Bogu i čoviku vidi faca jos vam Zovko fali iselili se narod branitelje izdali potpisujuci Reviziju,revizije revizije a tal ljubic nema stranke u kojoj nije bio u ovi 30 god.dno dna

 • samo je potrebno dici glas. reci da je Bosna hrvatsko tlo i da se pripoji sa Hrvatskom. ali ne vi cete radije drugaovat sa drugovima komunistickim obiteljima i rodijacima umjesto da ih odbacite. potrebno je dati glas u svijet sto se radi. da se to stopira. prikazati istinu i realnost Bih genocidne drzave. potom vratiti Hrvatima njihovo. ne mozes se sa toksicnim covjekom dogovoriti. on zeli autoritet i vlast. zato je potrebno drugi nacin upotrijebiti, a on je istina. izbaci je na vidilo. pa nek im sudi onaj odozgo. vec je dosta toliko vjekova da nas crpe i gnjave. zele kao biti prihvaceni u svijetu. pa kako ce biti kada nisu u redu. oni jesu prihvaceni nego izmisljaju. teroriziraju psiholoski. njih je najbolje ignorirati. te im dati istinu u lice. to su jad i bijeda. i snjima upravljaju komunjarsko partizasna djeca koja sve zavadaju oko sebe. njih treba odbaciti sve. jer oni se samo boje za svoju guzicu. suradnja sa svijetom ce donijeti rezultate. istina. puno ih zalite. tenkovi nisu opcija naravno.

 • Moj Gago kruži vam pošprdni video pevaljke kod Cige .Pogledaj kako blejiš ti,dr.Ante,ministar Penis Lasić,šoferine ,premijeri i ostala gnjida.
  Sram Vas može biti sve skupa ,a marku za vaše pijančenje ,blejanje i žderanje ćeš dobit kad mi na k…. naraste nokat.
  Odnarođeni pamravi ste vi svi skupa i daj boga ti nemojte se se ti i takvi više brinuti o meni i mojoj djeci. STOKO JEDNA.

  • Aaaa nema više videa, hrvatski portali morali skloniti. jedino se još može vidjeti na Oslobođenju i bošnjačkim medijima.

 • Poštovani komentatori ovog portala koji stvari vidite onakve kakve one doista i jesu, za nas porazne i pogubne iz dana u dan-u jednom niste u pravu!
  Naime, nisu ovi likovi krivi što su tu gdje jesu i što nas pune 26 godine zahebavaju, hebu u zdrav mozak i vuku nas za nos i nešto drugo kad god mogu i nemogu.Mi, samo mi , krivi smo što nas ova staračka guba i propalitet tolike godine i desetljeća predstavljaju i vode u svim sferama života.
  A njihova nesposobnost, glupost, javašluk, korupcija, lopovluk. seljakluk, poznate su i pticama na granama a nama izgleda nisu!
  Ova nesposobna kokošarska politička bjeda raseljava nas danomice i sustavno, osiromašuje nas i sramoti na svakom koraku a mi valjda čekamo da nam se smiluju u osamdeset i nekoj godini i da sa staračkim štapovima u ruci -odu u mirovinu.
  Nema naroda na svitu koji bi ovakvu nepogodu mitno mogao izdržati tolike godine i opstati.Za njih su prirodne katastrofe, potresi i ostale el. nepogode tek blagi dašak povjetarca koji bi nas malčice mogao uzdrmati.
  Ove fosile. političke dinosaure i niškorist ljude i političare, što prije spremimo u ropotarnicu povijesti na smetlište gdje i spadaju i okrenimo se školovanim poštenim , domoljibnim ljudima s krščanskom i ljudskom etikom koji nas mogu predstavljati i voditi i s koima ćemo skupa graditi bolju sutrašnjicu.
  Ovi su na su-nas-unazdili, desetkovali, unesrećili, iselili, i raselili kao rakovu dicu diljem kugle zemaljske.
  Razuman čovjek zna, osjeća i vidi da oni koju su nas uvalili u glib do grla i oni koji su nas unesrećili-ne mogu biti isti oni koji će na spašavati i voditi boljem sutra.Žao mi je što crkvene institucije, svečenici, napose biskupi, ne podignu svoj glas kako bi zaštitili svoje vjernike , svoje malo ali vjerno kršćansko stado.
  Ako i oni mirno gledaju kako nas ovi odumrli fosili vode u propast u provaliju bez da imalo podignu svoj zaštitinički glas e , onda smo doista samo na korak do pada u provaliju bez dna i bez povratka!

  • Čini mi se da smo već u provaliji, barem oni što su im djecu otjerali vani i sada čame sami u svoja četiri zida sa mirovinom od 380 KM! Nema nam pomaka, niti dobrobiti, svećenstvo šuti, jer su milodari dobri, a ostalo su sve poklopili svojom umreženom hobotnicom. Ne”š ti ovde kruva!

 • Tko želi raditi, posla ima preko glave, tko bira i čeka EP neka samo čeka ili ide u Njemacku brisati g..ice. Radim od rata u privatnika, iza rata je bilo problema, neprijavljivanja radnika, male place, sve se prezivjelo i Bogu hvala danas je dobro. Neki su probali otici vani iako su imali posao misleći da je tamo med i mlijeko pa su se vratili. Mnoge je sramota vratiti se. Pogledajte na ulici automobile, kuće nove pola godine čekaš majstora vecinom iz Bosne, prodaju stanova, modu na curama. Ne znam da je bolje u Njemackoj. Ovo govorim za Hercegovinu. Bosna i RS bježi od koljaca i nedostatka posla zbog nerijesene situacije, ako susjed zakolje u ratu brata, sestru, oca, majku, hoćeš li bježati odatle ili ćeš čekati novo klanje. Imam rodbine i u Bosni, tko je god mogao poslao djecu za Zagreb, Njemacku, Hercegovinu, starci ostali jer žele umrijeti na svome, strah ljudi za omladinu zbog novog rata koji se događa svakih 50 godina, tako da nam je ostalo još maksimalno 20 godina mira. Zato ne ser…, jer istinu samo ne vide budale ili zlonamjerni koji pokusavaju obmanuti javnost. Ako te zmija ujede iz istog zida dva puta, sam si kriv.

  • Možda bi ti neobrazovan brisao gu…e.Obrazovani i koji znaju njemački se odlično snađu.Samo ljubomorni ovakve gluposti pišu.

 • Anonimno
  16. srpnja 2021. u 11:07 na čemu si ti ako sam se školovao završio faks za nekustruku i ne mogu da radim u njoj jer su frizeri kuvari trgovci na tom mjestu pa što bi mi trebali reci pametnjakoviću da mi idemo vani

 • Ništa nisu napravili ako iduće godine ne izađu na megdan Željku Komšiću i kandidiraju se za člana predsjedništva.

 • Bože sacuvaj, pa ista ekipa 30 godina zato nam i jeste tako..oni sami sebe biraju i izmišljaju pozicije…

  Kakav cirkus !

  • prcili vas oni. toliko mladih koji pate i trpe od njih. vi im ne znate reci da su klosari. Covic, Bakir, Komsic su redovni na portalima. Milanovic itd., sramota. nitko nista nije uradio. Hrvatska ni ne postoji vise.

 • Anonimno 13:53- Koji si faks zavrsio i koja frizerka radi posao ekonomiste, pravnika, inzinjera, profesora, lijecnika, farmaceuta,arhitekta, staticara, … zavrsite neki lijevi fakultet za kojim nece biti potrebe 50 godina i onda lajete.Koliko uciteljica, socijalnog rada, teta u vrticu, psihologa, pedagoga, filosofa, knjizevnosti ,zastite na radu, agronoma koji nece u polje,novinara,engleskog, njemackog a danas djeca koja zavrse fakultet vecinom znaju oba jezika….i sl. Kad se zaposli jedan pedagog sljedecih 40 godina u toj školi više ne treba nitko

 • Hahaha koja je ovo zajebancija i šprdačina,ma ja,Aluminij,Soko,Žitopromet itd.rade punom parom pa se mogu i djeca praviti!! Kako vas nije stid bando udbaško lopovska,u Aluminiju ste tisuću obitelji direktno unesrećili pohlepom i lopovlukom a indirektno na tisuće. Sad se sotonski iživljavaju,juče dole napravili regionalni samit pedera umjesto proizvodnje.”Vlasnik”SIKA Ivan Knezović upošljava pola Nevesinja,šalje autobuse gore po njih
  a dotični u ratu popuhao tokarske strojeve sa strojarskog fakulteta i izvukao na desetine miliona iz AL.istaa stvar u Sokolu,Miroslav Vrljić Moćko upošljava nevesinjce,sinove poginulih četnika koji su napadali Mostar i tu i izginuli pri Lipanjskim Zorama,sve provjerene i točne info.
  U glavnom što se tiče Mostara mogao bi pisati tri dana,sve lopov do lopova,sve to znaju Hrvatske piz..rine,grcaju u neimaštini od ovih i ovakvih ali Hrvatići izgleda u narativu nemaju damu da im je.u mamu,svu ovu bagru treba popaliti i je..i im mamu,ali doći će i to brzo.

 • Da nadodam još na ovo,ljudi su skloni optužiti Čovića za sve i svašta,ali nije baš sve tako kako misle.
  Istina je da ima podosta likova oko njega koji su se toliko nakrali da nisu ni pod čijom kontrolom pa ni njegovom,dosta toga mu rade iza leđa a njihove malverzacije i kriminal su ljudi skloni uputiti prema njemu.
  Trenutno kod BiH Hrvata nema sposobnijeg u politici,kako na inostranom tako i domaćem terenu!!!
  Kad pogledaš sve ostale,potpuni bilmezi za politiku.U ostalom,imali smo mi Lijanoviće,Jurišiće…..seronju Kukića što ga je Mara namlatio i neka je kad je govno i izrod,sarajevski dupolizac,napravili su više štete za naš narod nego rat. I da još nadodam,sve ovo piše dragovoljac i invalid koji nikada nije bio član HDZ-a ali redovno glasujem za HDZ i glasat ću do kada mi god Sarajevo i muslimanska politika na silu nameće Sejdu Komošlugua !!!

 • to je bolestan covjek. dokle cete vi vise davati paznju bolesnim ljudima poput komunista muslimana i srba u Hrvatskoj i na njenom tlu? (hrvatskom tlu – na ovoj polovici Hrvatske i Bosni). vi ste ludji od njih.

 • Da,ponosni HRVATSKI VOJNIK i invalid, dva puta ranjen od balija,jednom od četnika…..a ti mora da si balijica pa ti smeta sve Croatik.
  Imate vi svoga Kakira Izmetbegovića i SDA strunulu u lopovluku i kriminalu,nemojte se vi puno brinuti za naše lopine,imate vi i svojih problema.

 • A gdje su fratri i svećenici mislim na onaj dio suradnika udbe a to su od rata naovamo najveći promotori komunističkog kartela zvanog HDZ čija su braća i članovi obitelji u tom kartelu. Sram vas nije kada ste uništili, opljačkali sve i zaposlili po 30 članova obitelji naravno po “sposobnosti” na takva radna mjesta u državnim firmama gdje im je najveći intelektualni napor pojesti sendvić, popiti kavu i obaviti fiziološke potrebe a da ne znaju niti vodu iza toga pustiti. Sa oltara se prekoravalo da se glasa za tu kartelsku organizaciju, zbog koje je iseljeno više Hrvata nego zbog rata. Nažalost kontinuitet istih bandita nastavio se od 1945 do današnjeg dana samo drugo ime uzeli i druge metode suptilnije i ubitačnije.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.