Odvjetnica Jelke Milićević: Ciljevi Tužiteljstva su politički, a ne pravni – Jabuka.tv

Odvjetnica Jelke Milićević: Ciljevi Tužiteljstva su politički, a ne pravni

Odvjetnica Senka Nožica, braniteljica ministrice financija FBiH Jelke Milićević ocijenila je kao potpuno paušalan zahtjev Tužiteljstva BiH da premijeru FBiH Fadilu Novaliću i ministrici Milićević bude zabranjeno obavljanje službene dužnosti imenovanih dužnosnika do izricanja prvostupanjske presude.

U obraćanju medijima nakon ročišta u predmetu Respiratori koje je održano u srijedu u Sudu BiH u Sarajevu, Nožica je istaknula da se takav zahtjev obično iznosi zajedno s podizanjem optužnice, ukoliko postoji bojazan o utjecaju na svjedoke.

Ovo sudsko vijeće pred sobom nema nijedan iskaz i nijedan dokaz zbog čega ne može provjeriti ovakav paušalan navod, rekla je Nožica.

Dodala je da smatra da je cilj Tužiteljstva da optuži ove osobe i da ih skine s funkcije, što su po njenom mišljenju politički, a ne pravni ciljevi.

Pošto sam uvjerena da sud sudi po pravu, a ne po politici vjerujem da će taj zahtjev biti odbijen, naglasila je Nožica.

Novalić, suspendirani direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik tvrtke “Srebrna malina” Fikret Hodžić se terete za udruživanje radi činjenja kaznenih djela u vezi s djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Oni su optuženi i za pranje novca, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, krivotvorenje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvještaja i njihovo krivotvorenje ili uništavanje. Milićević se tereti za nesavjestan rad u službi.

Svi su se izjasnili da nisu krivi za optužbe koje im se stavljaju na teret.

(Fena)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.