Oduzeli na desetke vozački, a na nedopušten način mjerili brzinu

Policija u sjevernoj Nizozemskoj oduzela je nepropisno desetke vozačkih dozvola na obilaznici u nizozemskom gradu Groningenu.

Oštećeni vozači već su poslali odštetne zahtjeve, a u prosjeku se radi o iznosima većima od tisuću eura, navodi RTV Noord.

Svi vozači jurili su brzinom većom od 50km/h od dopuštenje i stoga su bili u prekršaju, ali policija je postavila kamere na mjestu gdje to nije dopušteno. Za provjere vrijede stroga pravila. Primjerice, nije dopuštena provjera neposredno prije i nakon znaka za ograničenje brzine, jer se vozačima mora dati mogućnost da prilagode brzinu.

Ukupno su 92 vozača izgubila dozvolu tijekom provjera laserskim brzinomjerom na obilaznici od listopada do veljače. No istraživanje RTV Noorda i podaci Državnog odvjetništva pokazuju da deseci provjera nisu provedni u skladu s pravilima, prenosi RevijaHAK.

U nekim slučajevima čak su korišteni laseri ispred oznaka za ograničenje brzine. Neki su zahtjevi vozača odbačeni, a nekima će policija, očigledno, morati udovoljiti.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Da kod nas ovo revidiraju, vise bi oni kazna dobili nego narod a da ne nabrajam sto ne vrijede ista pravila za sve, neki samo zvrcnu i gle malu kameru poslije kiše, bila kazna i nema je više

  • Ovako i kod nas stave ove tronosce negdje u grmlje pa se ti misli di su ili snimaju iz auta …ja mislim a ne razumijem se bas u zakone da to nije zakonito ,ako nisi istakao radar ne mozes ni kaznjavati …iako ako znas nekog u policiji , tuziteljstvu ,sudu poništi ti se kazna a ovi ostali placaju ,nije mi to jasno ,sta kad ima nestane novaca onda ovako kaznjavaju ljude …nemaju smisla nikako ,mislim da se nezakonito stavljanje radara treba kaznjavati policiju jer ovo nije normalno

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.