U Širokom Brijegu održano županijsko natjecanje iz matematike

Prva osnovna škola Široki Brijeg bila je ove subote domaćin županijskog natjecanja iz matematike za osnovnoškolce. Natjecalo se 60 sedmaša i osmaša osmogodišnjeg školovanja iz 14 županijskih osnovnih škola.

Učenici se za natjecanje pripremaju tijekom školske godine uz pomoć svojih predmetnih nastavnika, a sada su pokazali da matematika nije bauk i da i brojke znaju biti zabavne ako im pristupite bez predrasuda.

Prva osnovna škola Široki Brijeg, iako u skromnim uvjetima, pokazala se dobrim domaćinom. Na otvorenju je zapjevao školski zbor pod ravnanjem Anice Grbešić, a natjecatelji su u stanci između odrađenog testa i proglašenja pobjednika posjetili Franjevačku galeriju i mjesto gdje su 1945. godine pobijeni širokobriješki franjevci.

Nazočnima su se obratili ravnatelj Prve osnovne škole Široki Brijeg Miroslav Hrkać, Mario Mikulić ispred Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH i Zora Spajić ispred Udruge matematičara Ruđer Bošković.

Poredak na kraju natjecanja:

VIII. razred

 1. Lucija Palac, OŠ Grude
 2. Marta Paradžik, OŠ Marka Marulića Ljubuški
 3. Jelena Čolak, Prva osnovna škola Široki Brijeg

 

VII. razerd

 1. Antonija Pandžić, OŠ Drinovci
 2. Nikolina Glavota, OŠ Drinovci
 3. Luka Zelić, OŠ Ivana Brlić Mažuranić Ljubuški (Gračina)

(www.jabuka.tv)

16 komentara

 • žalosno je kako nema više domaćina jer nema dobrog nastavnika u prvoj osnovnoj tuga marijani svaka čast a janja i predrag i janja oooo

  • Ne treba zaboraviti jako kvalitetan i možda najveći trud Ružice… Ali problem je i što je sve manje zainteresirane djece za natjecanja, a županija ne cijeni ni dodatan rad nastavnika, niti uspjehe djece….

 • svaka čast Brki i ekipi otkad je .osranko podvio rep i sakrio se u plastenik di se osjeća kao što izgleda u školi je zrak čist i sve blista

  • Što ste navalili na Prvu osnovnu školu. Nitko se ne pita gdje su Druga osnovna škola, a pogotovo Gimnazija koja je nedavno na natjecanju osvojila tek peto mjesto. Nastavnici i Prve i Druge osnovne škole se trude koliko im uvjeti dozvoljavaju i kakav materijal imaju. Svatko može svaki predmet naučiti za pozitivnu ocjenu, ali kad je u pitanju natjecanje tu treba malo više kreativnosti i smisla za određeni predmet. Talenti se trebaju prepoznati, ali ih se jednostavno ne može izmisliti ako ih nema.

   • Gimnazija je bila peta na natjecanju iz općeg znanja… A šta se tiče natjecanja iz matematike, malo se bolje informiraj o uspjesima Gimnazije na tom području godinama…..

   • Gimnazija ti je majstore imala zadnje 4 godine 3 puta 1. mjesto,jednom drugo od strane samo jedne generacije tako da se informiraj pa ser*.

 • Što ste navalili na Prvu osnovnu školu, a gdje je Druga i pogotovu Gimnazija. Na nekom natjecanju koje je nedavno održano tek su zauzeli peto mjesto pa nikom ništa. Ne vidim razloga zašto je nekome Prva trn u oku. Ljudi se trude i u Prvoj i Drugoj koliko mogu i kakav materijal imaju. Svatko može naučiti svaki predmet pa i matematiku za prolaznu ocjenu,ali kad je u pitanju natjecanje to je sasvim nešto drugo. Tu je potrebna kreativnost i malo više smisla , u ovom slučaju, za matematiku.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.