Održani 30. susreti radioamatera Herceg-Bosne

Na Blidinju su održani 30.susreti radioamatera Herceg-Bosne.

Uz veliki broj domaćih radioamatera ,koji su uživali u dvodnevnom druženju, susretima je nazočio veliki broj radioamatera iz Republike Hrvatske.

Ispred udruge nazočne su pozdravili predsjednik ZRHB Miroslav Nikše i počasni predsjednik fra Petar Krasić koji su ukazali na značaj radioamatera u društvu i podsjetili na povijest nastanka udruge radioamatera Herceg-Bosne koja ove godine obilježava 30.obljetnicu osnutka.

Radioamateri Herceg-Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području elektronike, radijskih i satelitskih komunikacija a u svrhu razvoja, zaštite i promidžbe radioamaterizma i radioamaterske djelatnost u BiH. Kroz radio amaterske tečaje i prezentacije uvode mlade ljude u oblasti radio tehnike, elektronike, a u posljednje vrijeme informatike i računalne tehnike što bitno doprinosi podizanju opće tehničke razine društva u cjelini.

Vrijedno je istaknuti da svake godine organiziraju tečajeve radioamatera u srednjim i osnovnim školama a u međunarodnim natjecanjima redovito ostvaruju vrhunske rezultate na svjetskoj razini.

Zajednica Radioamatera Herceg-Bosne je u sklopu obilježavanja 30.-te obljetnice od osnivanja u dogovoru sa voditeljima ljetnog kampa Zelenkapica (koji se već deset godina tradicionalno održava u Parku Prirode Blidinje) od ove godine razvila poseban program predstavljanja radioamatera mlađoj populaciji kroz zanimljiva i poučna predavanja te atraktivan praktični dio vježbajući ARG (amatersku radiogoniometriju) tehnički sport u kojem se trči u prirodi te traži skrivene odašiljače.

Više od 150 djece iz svih krajeva BiH i RH (Zagreb, Zadar i Split) uživalo je u radioamaterskom programu u sklopu čega je održano prvenstvo Herceg-Bosne u radioamaterskoj goniometriji.

Najbolje rezultate imali su: Krešo Skoko (Zagreb), Ante Matić (Zadar), Emanuel Perić (Mostar) i Iva Matijević (Široki Brijeg).

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.