Održana ‘Večer kulturne baštine’ u Turčinovićima

U Turčinovićima je po prvi puta u novije vrijeme u organizaciji jednog od najmlađih, od ukupno 15 kulturno-umjetničkih društava u Širokom Brijegu HKUD-a „Turčinovići“ održana „Večer kulturne baštine“.

Na samom početku programa nazočnima su se obratili predsjednik HKUD-a „Turčinovići“ Zoran Bubalo, pokrovitelj Općinski načelnik Miro Kraljević i fra Dane Karačić koji je sazvao blagoslov na sve nazočne i pozvao organizatore da ubuduće ova večer preraste u tradicionalno okupljanje Turčinovićana kako onih koji žive u Turčinovićima, tako i onih koji su se odselili ali nisu zaboravili svoje selo.

Pored HKUD-a „Turčinovići“ nastupili su članovi HKUD-ova „Brda“ Izbično, „Blaćani“ Biograci, „Jare“, Mokro“, te guslar Mate Anić a na samom kraju programa nastupila je glazbena skupina HKUD-a „Blaćani“. Veliki broj nazočnih Turčinovićana i njihovih gostiju do kasnih noćnih sati uživali su uz gangu, bećarac, gusle i plesove Zapadne Hercegovine i uz domaće delicije. Kako je u svom uvodnom obraćanju rekao predsjednik predsjednik HKUD-a „Turčinovići“ Zoran Bubalo večer je bila posvećena „našim starima i nama koji tribamo održati i nastojati da se naša starina očuva, a običaju ne zaborave, jer naši stari su govorili Selo podaj, običaje ne daj“.

(www.jabuka.tv | Foto: Jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.