Održana večer Hercegovine u Posavini, poslana poruka hrvatskoga zajedništva

Večer Hercegovine u Posavini šestu godinu zaredom održala se u petak u Športsko kulturnom centru Aqua centar Bazeni Orašje.

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako vjeruje u neraskidivu povezanost svih okupljenih iz kojih god dijelova BiH dolazili.

Ja vjerujem da je to jedini put za hrvatski narod, da se sačuva, održi, opstane u BiH. Imamo svoju domovinu, svoj narod i ovakvo zajedništvo, kazao je Čović dodajući kako je napravljena jedna neraskidiva nit, poveznica između svega onoga što povezuje Savu i Jadransko more, Neum, Orašje i Brčko.

Ovo je večer druženja i prijateljstva, večer zajedništva, šest smo puta zaredom na ovoj tradicionalnoj večeri koja prati Sajam gospodarstva u Mostaru i Filmski festival u Orašju i nadam se da će se ova tradicija nastaviti i dalje, istaknuo je u obraćanju predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

Klaić je uručio prigodne poklone hrvatskom članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću, u ime predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, poklon je preuzeo Mijo Marić, predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari te kolegama, predsjednicima Vlada HNŽ-a, ŽZH, HBŽ-a.

Organizatori ove večeri bili su Vlade Hercegovačko-neretvanske, Županije Posavske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.