Održana večer folklora u Ružićima

U subotu 13. srpnja 2013. godine HKUD „Sv. Ivan Krstitelj“ Ružići proslavilo je obljetnicu svoga rada i postojanja.  Tom prigodom upriličena je folklorna večer na kojoj je sudjelovalo 11 KUD-ova iz BiH iHrvatske.

Program je započeo u 20 sati mimohodom  folklornih društava, a nakon toga s par prigodnih riječi obratio nam se predsjednik društva gosp. Ivica Iličić, koji se u svom govoru zahvalio svim ljudima koji su pomagali ovom KUD-u u proteklih deset godina. Načelnik općine Grude, gosp. Ljubo Grizelj, svečano je otvorio ovu večer, a ružićki župnik fra Ivan Marić blagoslovio sve prisutne.

Prva točka pripala je domaćinima, HKUD „Sv. Ivan Krstitelj“ – Ružići, koji su se predstavili dječjom folklornom skupinom, muškom i ženskom gangom, pjevačkom skupinom, a stariji članovi Društva izveli su splet kola Zapadne Hercegovine.  U drugom dijelu programa izveli su poskočicu Linđo.

Uslijedio je nastup gostiju iz Slavonije, KUD „Ljeskovac“ – Vinkovci,  koji su otplesali splet plesova Slavonije i Bunjevačko kolo. Zanimljiv i privlačan nastup izvela je dječja skupina HKUD „Napredak“ – Podružnica Bugojno, koji su izveli plesove Bosne. HKUD „Vašarovići“ iz Ljubuškog predstavili su se sa spletom kola Zapadne Hercegovine uz žensku gangu i bećarac. Članovi  KUD „Sv. Kata“ – Zemunik, kod Zadra, predstavili su se sa izvornim napjevima i plesovima Ravnih kotara, a nakon njih mogli smo vidjeti tradicionalne pjesme i plesove FS Fra Bernardin Smoljan – HKUD Rodoč, HKUD „Sv. Ante“ iz Dretelja, KUD „Tribanj“ iz Bile, HKUD „Sloga“ iz Gorice, HKUD „Blaćani“ iz Biograca i HKUD „Sv. Marko“ iz Klobuka.

Nakon nastupa KUD-ova slijedila je dodjela zahvalnica i razmjena darova za sve koji su nastupali, a nakon toga veliko zajedničko kolo svih KUD-ova, zakuska i zabava uz tamburaše do kasnih večernjih sati.

foklor_ruzici_1

foklor_ruzici_2

foklor_ruzici_3

foklor_ruzici_4

foklor_ruzici_5

foklor_ruzici_6

foklor_ruzici_7

foklor_ruzici_8

foklor_ruzici_9

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.