Održana večer folklora i kulturne baštine ”Brijeg Široki slavno ti je ime”

U sklopu programa obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega i blagdana Velike Gospe na Trgu širokobrijeških žrtava održana je večer folklora i kulturne baštine pod nazivom ”Brijeg Široki slavno ti je ime”.

U programu su osim organizatora KUD-a ‘Ganga’ sudjelovali HKUD ‘Brda’ Izbično, HKUD ‘Sveta Ana’ Ljuti Dolac, HKUD ‘Sveti Ante’ Cim, HKUD ‘Herceg Stjepan’ Blagaj-Buna, te guslar Vlado Mikulić i grudski gangaši ‘Mile Sesar i ekipa’.

‘Duvno polje velika ti slava u tebi je kruna Tomislava’ pjevale su tomislavgradske gangašice ‘Cela i ekipa’. ‘Oj Ljubuški i Široki Brijegu u vama se Hrvatine legu’ gangali su Željko Keža i prijatelji.

Posebno oduševljenje nazočnih na večeri folklora izazvala je promocija narodnih nošnji sela Izbična. Predstavljena su dva para u narodnoj nošnji iz HKUD-a ‘Brda’. Nošnje je opisao Vjekoslav Draškić član HKUD-a ‘Brda’. Na kraju službenog dijela programa podijeljene su zahvalnice sudionicima večeri folklora i svima koji su pomogli organizaciju ove večeri folklora koja će prema riječima organizatora postati tradicionalna.

Organizatori večeri folklora i kulturne baštine bili su Grad Široki Brijeg i KUD Ganga Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

3 komentara

Komentiraj: