Održana središnja proslava 27. obljetnice obrane Livna

Središnja proslava 27. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja održana je u utorak.

Proslava je započela misnim slavljem u župnoj crkvi Svih Svetih u Livnu nakon čega je kroz središte grada do zgrade Narodnoga sveučilišta održan svečani mimohod u znak sjećanja na sve poginule branitelje.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Livno gradonačelnik Livna Luka Čelan osvrnuo se na presudne dane borbe i opstojnosti na prostorima u Livnu i na livanjskom kraju, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Na svečanoj sjednici povodom obilježavanja 27. obljetnice obrane Livna nazočnima se obratio i predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović.

Čović je posebno pozdravio branitelje koji su imali hrabrosti tada i veliko srce da povedu naš narod da brane svoj dom i svoju domovinu.

27 obljetnica je brzo došla i brzo nam prolaze obljetnice, zbog toga je bitno uputiti neku riječ i prisjetiti se svake žrtve Domovinskog rata, svega onog što smo uradili, što je dobro i za predstavnike HVO-a i kada je u pitanju zakonodavstvo u BiH i RH. Vjerujem da zajedno s našim Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata napravljen jedan veliki iskorak i zbog toga hvala onima koji su dali puni doprinos da u našem zakodavstvu, a jednako tako i u zakonodavstvu RH do kraja zaštitimo vrijednosti Domovinskog rata i svakog našeg branitelja, kazao je Čović obraćajući se na svečanoj sjednici.

Za ovih 27 godina izgradio se novi život. Onaj tko se rodio 92. godine danas gradi svoju obitelj, želi ostati živjeti ovdje u našem kraju, u našem Livnu, u našoj Herceg Bosni u našoj domovini BiH i nama je svima zadatak da opet jedinstveni i kao u to povijesno vrijeme, ponosni na to vrijeme, nikome ne dozvolimo da ga mijenja.

Ono najgore što se može dogoditi da netko za nekih 5 ili 25 godina za tim vremenom priča drugim jezikom i na drugačiji način.

I zbog tog jesmo ovako jedinstveno okupljeni danas ovdje i zbog toga je prevažno da šaljemo te poruke zajedništva i vrijednosti Domovinskog rata, kazao je Čović.

Po završetku svečane sjednice ispred spomenika poginulima za slobodu hrvatskog naroda položeni su vijenci i upaljene svijeće.

U sklopu programa proslave 27. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja u Memorijalnom centru u Rujanima služena je sveta misa, te je završena svečanost proslave.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.