Održana izložba studentskih fotografija u Mostaru

Fond za studente u teškoj materijalnoj situaciji sada i definitivno počinje s radom. Ideju koja je pokrenuta od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, osim rektorice Ostojić, s odobravanjem, pa čak i oduševljenjem su dočekali i ostali članovi Senata. Fond je večeras dobio i prve prihode, točnije 940 KM.

Radi se naravno o prodajnoj izložbi studentskih fotografija, koju je Zbor večeras u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača, organizirao u sklopu projekta „Dani darivanja“. Prihodi od izložbe su dakle namijenjeni spomenutom Fondu, a svoje fotografije je poslalo 40-ak mladih fotografa. Njihove odabrane radove večeras su pogledali brojni studenti, dekani, sama rektorica, te drugi članovi akademske zajednice, i naravno građani Mostara.

U revijalnom dijelu, glazbom je goste zabavila Jelena Skoko, a svoje radove predstavile su i dvije mlade pjesnikinje s već objavljenim zbirkama, Gloria Lujanović te Šima Majić.

U ovom predbožićnom tjednu Zbor će nastaviti s humanitarnim akcijama. Tako će u petak ispred tržnog centra Mepas, prodavati kuhano vino, a za vikend pak, prikupljati hranu po tržnim centrima, za pomoć pučkoj kuhinji u Mostaru.

izlozba_humanitarna_studentski_zbor_mostar_2

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.