Održana edukacija djece u dječjim vrtićima u Širokom Brijegu

U dječjim vrtićima “Pčelica II”, “Koko” i “Sunčica” u Širokom Brijegu održana je edukacija djece o ponašanju u slučaju požara i drugih prirodnih nesreća.

Djeca nisu skrivala svoje zadovoljstvo kada su u njihove vrtiće došli pripadnici vatrogasnih postrojbi i gorskih službi spašavanja iz Širokog Brijega i Ljubuškog.

Dobrodošlicu gostima djeca su priredila svojim crtežima s motivima službi koji djeluju u hitnim situacijama, a koje su izvjesili na zidovima prostora u kojima borave.

Djeca su razgledala opremu, uređaje i vozila koje koriste vatrogasci i GSS-ovci u izvršavanju zadaća iz svoga djelokruga rada,koji su s djecom izveli praktičnu vježbu evakuacije iz dječjih vrtića u slučaju požara i potresa.
U ponedjeljak su na rasporedu ostala četiri dječja vrtića u ŠirokomBrijegu.

Edukaciju djece u svim vrtićima u Županiji Zapadnohercegovačkoj provodi Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u suradnji s gradskom/općinskim službama civilne zaštite i ravnateljicama dječjih vrtića u sklopu “Nastavnog plana i programa edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2017. godini”, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.