Održana donatorska večer Doma Marija Naša Nada u Širokom Brijegu

Donatorska večer za štićenike Doma Marija Naša Nada održana je u četvrtak navečer u velikoj dvorani Zavoda svete Obitelji u Širokom Brijegu, a na koju se odazvao dosta veći broj posjetitelja i gospodarstvenika nego lani. 

Večer je organiziralo Vijeće roditelja ove ustanove, a sve s ciljem pronalaska financijskih sredstava za rad Doma koji svakodnevno brine o djeci s posebnim potrebama s područja Županije Zapadnohercegovačke.

Akciju ”Pomozimo jednom djetetu” kroz prošlu godinu podržale su brojne tvrtke iz ove Županije koje su putem trajnih naloga osiguravale financijska sredstva Domu Marija Naša Nada. Također, u akciju su bila uključena i dva sportska kluba iz Širokom Brijega; NK Široki Brijeg koji je pomagao putem trajnih naloga te Hrvatski rukometni klub Široki koji prošle godine organizirao humanitarnu rukometnu utakmicu s Dubrovnikom, a sav prihod od više od 2000 ulaznica doniran je Domu Marija Naša Nada.

U zabavnom dijelu donatorske večeri nastupili su: klapa Hrvoje iz Mostara, ženska vokalna skupina Tibia iz Širokog Brijega te Širokobriješki dukati. Vijeće roditelja uručilo je zahvalnice i poklone koje su izradili štićenici Doma svim gospodarstvenicima i osobama koje su kroz prošlu godinu pomagale Domu putem trajnih naloga. Na koncu večeri oduševljenje gostiju izazvalo je dvoje štićenika Doma koji su izveli pjesmu ”Kad bi svi ljudi na svijetu…” Nakon službenog programa, u prostorijama Zavoda svete Obitelji upriličen je domjenak.

Također, vrijedi istaknuti, a za isto su se zahvalili i organizatori, da je Vlada ŽZH također pomogla radu ove ustanove novčanom donacijom.

Cilj nam je bio odaslati poruku javnosti preko medija te ih upoznati s našom problematikom i problemima s kojima se susreće Dom. Zadovoljan sam odazivom večeras i nadam se da će ovi gospodarstvenici ostati i dalje naši prijatelji, naši skrbnici” izjavio je za portal Jabuka.tv, Zoran Zovko, član Vijeća roditelja Doma.

Dom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju ”Marija Naša Nada” ustanova je za rehabilitaciju djece s oštećenjem kognitivnog i/ili motoričkog razvoja. Dom je počeo s radom 5. rujna 2004. godine kao plod suradnje:

– Udruge „Mir i dobro“ iz Italije
– Fondacije “Don Carlo Gnocchi”
– Udruge „Međunarodno Kumstvo Djetetu Herceg Bosne“ iz Širokog Brijega
– Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Nada“ iz Širokog Brijega
– Općine Široki Brijeg

Od osnutka do danas jedina je specijalizirana rehabilitacijska ustanova ovog tipa na području Županije Zapadnohercegovačke.

donatorska_vecer_marija_nasa_nada_1

klapa Hrvoje

donatorska_vecer_marija_nasa_nada_2

donatorska_vecer_marija_nasa_nada_3

donatorska_vecer_marija_nasa_nada_4

donatorska_vecer_marija_nasa_nada_5

donatorska_vecer_marija_nasa_nada_6

donatorska_vecer_marija_nasa_nada_7

donatorska_vecer_marija_nasa_nada_8

donatorska_vecer_marija_nasa_nada_9

donatorska_vecer_marija_nasa_nada_10

donatorska_vecer_marija_nasa_nada_11

ženska vokalna skupina Tibia

donatorska_vecer_marija_nasa_nada_12

donatorska_vecer_marija_nasa_nada_13

Širokobriješki dukati

donatorska_vecer_marija_nasa_nada_14

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.