Održana 10. sjednica Vlade ŽZH: Novo zaduženje od 4 milijuna KM

Na sjednici Vlade ŽZH donesena je odluka o zaduženju ZH županije kojom će se kreditno zadužiti za neto-iznos kredita od 4,000.000 KM na rok od četiri godine kod kreditora koji ponudi najpovoljnije uvjete. Kako piše Večernji, sredstva iz ove odluke namijenjena su za podmirenje neuplaćenih doprinosa na ranije isplaćene plaće proračunskih korisnika, za podmirenje dospjelih a neplaćenih obveza iz ranijih godina prema dobavljačima i za financiranje kapitalnih izdataka u 2011. Odluka je upućena u daljnju skupštinsku proceduru. Nadalje, na prijedlog ministra prostornog uređenja, resursa i zaštite okoliša, Vlada je utvrdila nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o građenju. Ovim zakonom vrše se određene izmjene i dopune u smislu izričitog reguliranja prava građenja koje se veže uz pravomoćnost građevne dozvole, odnosno uz pravomoćnost lokacijske dozvole s pravom građenja. Također, Vlada je utvrdila i nacrt zakona o dopunama Zakona o prostornom uređenju, te ih uputila u daljnju proceduru Skupštine ŽZH.

Raspodijeljena sredstva od 51.750 KM političkim strankama u Skupštini ŽZH

Također, donesena je odluka o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Tekući prijenosi za udruge građana za zaštitu okoliša“, dana je suglasnost na Pravilnik o sastavu i djelokrugu rada vijeća za sigurnost prometa u ŽZH, te su raspodijeljena sredstava utvrđena proračunom za tekuće prijenose za političke stranke za razdoblje od srpnja do rujna 2011. u iznosu od 51.750 KM političkim strankama u Skupštini ŽZH.

Osim toga, Vlada ŽZH je donijela odluku o dodjeli medicinsko-tehničkih aparata kojom će Vlada ŽZH, kao suosnivač, dodijeliti bez naknade i prenijeti u vlasništvo Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar medicinsko-tehničku opremu (CT 1 kom. i mamograf 2 kom.) koja je dio opreme nabavljene u okviru faze II projekta modrenizacije bolnica u BiH, kao i odluku o pristupanju i provedbi raspisivanja javnog oglasa za predlaganje kandidata u Upravni odbor Federalnog zavoda mirovinsko–invalidskog osiguranja iz ŽZH.

Novi ljudi u nadzornim i upravnim odborima županijskih agencija

Također, na današnjoj sjednici Vlada je donijela i Rješenje o imenovanju Nadzornog odbora „Šumsko-gospodarskog društva Županije Zapadnohercegovačke“ d. o. o. Posušje u sastavu: Jelena Primorac, Ilija Lasić i Damr Ćorić

Rješenje o imenovanju Upravnog odbora Agencije za privatizaciju u Županiji Zapadnohercegovačkoj u sastavu: Dobroslav Galić, Ivo Zovko, Josip Širić, Josip Bilić i Mirko Zovko; Rješenje o razrješenju Upravnog vijeća Razvojne agencije Županije

Rješenje o imenovanju Upravnog vijeća Razvojne agencije Županije Zapadnohercegovačke u sastavu: Denis Primorac, Mile Pejić, Branka Landeka, Tomislav Naletilić i Frano Rupčić.

(www.grude-online.info)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.