Održan sastanak s Catherine Palpant iz Veleposlanstva Republike Francuske u BiH

Ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke Ivan Jurilj održao je sastanak s Catherine Palpant, atašeom za suradnju pri Veleposlanstvu Republike Francuske u Bosni i Hercegovini.

Ovaj sastanak održan je u prostorijama Ureda u četvrtak, a organiziran  je prilikom posjete gospođe Catherine Palpant Širokom Brijegu zbog održavanja svjetskog gastronomskog događaja “Okus Francuske” koji se obilježava 21. ožujka, na prvi dan proljeća.

Naime, na taj dan su se ove godine organizirale večere u 3000 restorana iz cijelog svijetu s ciljem slavljenja francuskog kulinarstva, njezinog umijeća i vrijednosti: zajedništva, uživanja i uvažavanja kvalitete namirnica. Trinaest restorana iz Bosne i Hercegovine odabrano je za sudjelovanje u ovom događaju, a oni se nalaze u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli i Širokom Brijegu čiji je Restoran Domano odabran za sudjelovanje u ovom događaju.

Na početku sastanka Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije je zahvalio Catherine Palpant na dolasku u Široki Brijeg i tome što se odazvala pozivu na sastanak. Upoznao ju je sa svim karakteristikama ŽZH od geografskog položaja, sve do statističkih podataka po kojima se županija razlikuje u odnosu na ostale županije u Federaciji Bosne i Hercegovine. Nakon uvodnih detalja o županiji prezentirao je sve uspješno realizirane projekte, projekte u tijeku, kao i sve one koje su prijavljeni u okviru fondova Europske unije te za koje se čekaju rezultati. Ovdje je posebno istaknuo uspješnu suradnju Ureda Vlade ŽZH za europske integracije s gradom, općinama, ostalim tijelima i institucijama, nevladinim i privatnim sektorom u ŽZH, rezultat čega su mnogi planirani projekti i strateški dokumenti koji će nesumnjivo dovesti do poboljšanja stanja u županiji u svim područjima.

Catherine Palpant izrazila je veliko oduševljenje uspjehom i mogućnostima ŽZH

Naveo je da se u Županiji Zapadnohercegovačkoj održavaju mnogi društveni i kulturni događaji poput West Hercegovina Festa, Mediteran Film Festivala, Festivala klapske pisme Posušje, i mnogi drugi kada je ŽZH centar svih događanja u Hercegovini, ali i šire. Na kraju je izrazio nadu da će prvi posjet ŽZH gospođe Catherine Palpant biti poticaj za početak buduće zajedničke suradnje u onim područjima na koje Veleposlanstvo Republike Francuske u Bosni i Hercegovini stavlja poseban naglasak, a to su kultura, turizam, itd.

Catherine Palpant, ataše za suradnju pri Veleposlanstvu Republike Francuske u Bosni i Hercegovini je nakon svega onoga što je saznala o ŽZH na sastanku izrazila veliko oduševljenje uspjehom i raznovrsnošću Županije Zapadnohercegovačke u svim područjima te izjavila kako je vrlo impresivno koliko pokušavamo integrirati sve sudionike u navedenim područjima. Navela je sve one primjere suradnje između Francuske i Bosne i Hercegovine te izrazila da će se zaista potruditi da u suradnji sa svojim kolegama pokrene neku vrstu suradnje sa Županijom Zapadnohercegovačkom.

Poslije sastanka, uslijedio je posjet Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.