Održan ”Koncert za život” za Zakladu Ana Rukavina

Petim „Koncertom za život“ održanim u sjećanje na Anu i maestra Vjekoslava Šuteja, prijatelji Zaklade Ana Rukavina slavili su ono najdragocjenije – život! Ovogodišnjim programom koncerta  sastavljenim od dinamičnih taktova salse, dirigirao je maestro Alan Bjelinski, a solistički nastupi Ricarda Luquea i Olvido Ruiz Castellanos raspjevali su i rasplesali rasprodanu Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog.

U koncertnom programu „Salsa filarmónica“ uživao je i Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović pod čijim se visokim pokroviteljstvom, uz pokroviteljstvo Grada Zagreba, koncert i ove godine održao. Svečanom slavlju života pridružili su se i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić, dr.med., ministar pravosuđa Orsat Miljenić i brojni drugi gosti.

Udruženim snagama organizatora ovoga koncerta Zagrebačke filharmonije, Zaklade Ana Rukavina, te uz medijsku podršku Nove TV, građane se nastojalo podsjetiti kako svatko od nas u sebi nosi lijek kojim može spasiti nečiji život te potaknuti nas da jedni na druge prenosimo osjećaje građanske solidarnosti i zajedništva. Tako je i prihod prikupljen prodajom karata namijenjen za daljnji rad Zaklade, kao i za razvoj javne Banke krvi iz pupkovine. Svaka obrađena i pohranjena krv u ovoj Banci direktni je transplantat matičnih stanica koja može nekome na jedinstven način spasiti život. Ne postoji drugi lijek i ne postoji način da se ovakav lijek proizvede umjetnim putem. Zato Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina nosi slogan: Novi život za novi život!

Neumornim radom Zaklade do sada je dana nada za spas 27 života. Zahvaljujući brojnim donorima i donatorima, s početnih 150 građana upisanih u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, taj je broj danas povećan na 37.881. Bolesnima i njihovim obiteljima ovi brojevi znače mnogo više, daju im novu nadu i priliku za život.

Fotogaleriju s koncerta donosi vam Jabuka.tv:

Koncert-za-život_1

Koncert-za-život_2

Koncert-za-život_3

Koncert-za-život_4

Koncert-za-život_6

Koncert-za-život_5

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.