Održan diplomski koncert baritona Hrvoja Merdže

Hrvoje Merdžo, student glazbene umjetnosti na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti održao je u ponedjeljak diplomski koncert. Uz klavirsku pratnju doc.mr.art. Amele Plosko otpjevao je djela vrhunskih skladatelja poput J.S. Bacha, A. Vivaldija, G.F. Handela…

Pet godina učenja na fakultetu i koliko još godina prije toga. To je, opet, tek početak. Kad usporedim neke snimke s prve godine i sada, osjeti se napredak. Puno znanja crpim od profesorice koja to znanje prenosi bez problema, kazao je Merdžo.

Pročelnica studija Glazbene umjetnosti profesorica Lidija Vladić Mandarić sa zadovoljstvom ističe kako je ove akademske godine upisan najveći broj studenata na ovom studiju. Dodala je kako je Hrvoje Merdžo prvi student solo pjevanja na ovom studiju.

Hrvoje je učio u klasama slavnih pjevača i primadona – primadone splitske opere Nelli Manuilenko, primadone sarajevske opere Ademe Pljevljak Krehić, dodala je profesorica Vladić Mandarić.

Hrvoje Merdžo je dugogodišnji član akademskog zbor Pro musica, a posebno se istaknuo solo ulogom u prvoj hrvatskoj operi u Bosni i Hercegovini „Divi Grabovčevoj“.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.