Odobren zakon koji ‘Bolonjcima’ omogućava raditi u državnoj službi

Zastupnički dom Federalnog parlamenta odobrio je većinom glasova na današnjoj sjednici u Sarajevu Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi FBiH, kojim se nalaže da osobe s visokim stupnjem obrazovanja, odnosno s diplomom stečenom po Bolonjskom sustavu, mogu aplicirati na natječajima za poslove državne službe, prenosi Fena

‘Bolonjcima’ to nije omogućeno sadašnjim zakonom jer se on temelji na ranijem obrazovnom sustavu, obrazložio je uime predlagača novog, Federalne vlade, ministar pravde Zoran Mikulić.

Novim zakonskim tekstom, zapravo izmjenama i dopunama sadašnjeg, apliciranje za državnu službu bit će omogućeno i namještenicima koji su ‘bolonjsku diplomu’ stekli uz rad.

O izmjenama aktualnog federalnog zakona o državnoj službi treba se izjasniti i Dom naroda Parlamenta FBiH, nakon čega će, ako budu odobrene i na toj razini stupiti na snagu.

(www.jabuka.tv)

 1 komentar

  • The following style is usually outstanding! People naturally learn how to always keep a new readers interested. Desires humor including your video clips, I had been nearly relocated to get started my own, personal weblog (well, almost… HaHa!) Fantastic job. I seriously treasured the things you had to point out, and others in comparison with which, the way you exposed that. Also amazing!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.