Odobren novac za izgradnju autoceste Počitelj – Buna – Jabuka.tv

Odobren novac za izgradnju autoceste Počitelj – Buna

Autocesta

Međunarodna financijska institucija Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila financiranje projekata izgradnje autoceste Počitelj – Buna i trećeg lota dionice Zenica jug – Zenica sjever. Radi se o ukupno novih 10 kilometara autoceste. Na taj način osigurano je dodatnih 60 milijuna eura za izgradnju Koridora Vc, priopćeno je iz JP Autoceste FbIh.

JP Autoceste FBiH je uputilo inicijativu Vladi Federacije BiH da odobri postupak zaduženja za navedene dionice. Planirano je da se početkom 2016. godine pokrene i natječajna procedura za izgradnju navedenih dionica.

”U proteklom periodu intenzivno smo radili na završetku pripreme za građenje novih dionica kao i na pregovorima sa međunarodnim financijskim institucijama za financiranje istih. Kako smo usporedo sa završetkom procedure natječaja za izgradnju autoceste do Počitelja i drugog lota Zeničke zaobilaznice završili i projekte do Bune kao i trećeg lota Zeničke zaobilaznice, sada je na državnim institucijama da se opredijele da li su ovi infrastrukturni projekti u našoj zemlji od državnog prioriteta. Realno je da do kraja godine započne izgradnja novih kilometara autoceste ukoliko nadležne institucije obave svoj dio posla i završe proceduru odobravanja financiranja ovih dionica”, istakao je Ensad Karić, direktor JP Autoceste FBiH.

Do sada je za izgradnju Koridora Vc osigurano 300 milijuna eura i to za slijedeće dionice:
– Počitelj – Međugorje, 100 milijuna eura, dužine 11 kilometara;
– LOT 2 Zenica jug – Zenica sjever, 110 milijuna eura, dužine 8 kilometara;
– Drivuša – Klopče, 30 milijuna eura, dužine 3 kilometra;
– Počitelj – Buna i LOT 3 Zenica jug – Zenica sjever, 60 milijuna eura, dužine 10 kilometara.

Početkom slijedeće godine možemo imati u izgradnji novih 32 kilometara autoceste na Koridoru Vc.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.