Odmor bez djece: Nekima potreba, a drugim mamama ne pada na pamet

Mame su podijeljenog mišljenja je li odmor bez djece dobra ideja. U intervjuu za Good Morning America nekoliko mama otkrilo je dobre i loše strane odmora s partnerom i prijateljima bez djece.

Osjećamo da toliko toga radimo za svoju djecu. Odmor bez djece je vrijeme za mene, rekla je Beth Barbara koja svake godine s dvoje prijatelja provodi vikend bez djece i odlazi na jedno krstarenje bez njih.

Rachel Williams Shaw, mama trojice sinova mlađih od četiri godine, slaže se s njom. Kaže da se nakon tri odmora na koja je do sada otišla bez djece osjećala vrlo odmornom.

Mislim da je to vrijeme jako važno da se podsjetite tko ste bili prije nego što ste postali mama. Bila sam avanturistica, neovisna osoba i osjećam da trebam vrijeme koje će mi biti podsjetnik da sam to i dalje ja, ali s tri bebe, izjavila je Shaw.

Neke druge mame smatraju da bi odsutnost značila da će možda propustiti neki važni događaj u životu svog djeteta, a na što i sama Shaw ukazuje. Naime, tijekom njezina prvog putovanja s prijateljima, njezin sin je progovorio.

Srećom, moj suprug je to snimio, ali nisam bila ondje kako bih mu pljeskala i grlila ga nakon što je izgovorio prvu riječ, pojasnila je.

Kat Callahan rodila je u četrdesetima uz pomoć znanosti, kako sama kaže.

Previše je čarolije u svakom danu uz dijete da bih propustila bilo koji trenutak, uvjerena je.

Ne sviđa mi se pomisao da nešto novo istražujem, a da to ne dijelim sa svojom djecom. Želim da iskuse što je više moguće. Uz to, sve je u mom životu bolje uz njih, dodala je majka dvoje djece Chasity Walter, prenosi Index.hr.

Stručnjaci smatraju kako je odmor bez djece itekako zdrav i potreban roditeljima.

Majke će se osjećati osvježeno, pomlađeno i uspješno kad se vrate kući. Odmor na koji majka odlazi bez djece je vrijedan jer potiče žene da se brinu o sebi, o svom fizičkom, psihičkom, socijalnom i emocionalnom zdravlju, izjavio je psiholog dr. Nava R. Silton, dok je savjetnik za roditeljstvo Limor Weinstein dodao: Mame su pod stresom zbog mnogo stvari i odmor bez djece djelovat će terapeutski na njih.

Lažu li vam djeca? Zašto i kako ih navesti da vam govore istinu

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.