Odlični trikovi za brzo otklanjanje neugodnog mirisa cigareta

Pušenje u zatvorenom prostoru ostavlja neugodan miris koji se zavlači u odjeću, zavjese ili namještaj. Pokušajte sa ovih nekoliko jednostavnih trikova da se riješite neprijatnih mirisa duhana.

Ocat ili ugalj

Ugalj i ocat upijaju i neutraliziraju neugodnemirise. U nekoliko posuda naspite malo octa ili stavite komadiće aktivnog uglja te postavite u prostoriju u kojoj se puše cigarete.

Parfem

Pošpricajte malo parfema po hladnoj sijalici. Kada se svijetlo upali i sijalica ugrije, prostorijom će se proširiti ugodan miris koji će barem djelomično prikriti dim cigarete.

Omekšivač za odjeću

Ako osjetite da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate ih nositi, tijekom sljedećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenome neka se provjetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu vrećicu, zajedno sa omekšivačem u obliku maramica ili mirisnim vrećicama za ormar. Također, možete ih staviti i u zamrzivač.

Pijesak za mačke

U pepeljaru naspite malo običnog ili još bolje mirisnog pijeska za mačke. On će potpuno ukloniti neugodan miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

Soda bikarbona
Navečer prije spavanja pospite sodu bikarbonu po tepihu, sjedećoj garnituri i kutovima prostorije u kojoj se pušilo. Ujutro samo usisajte i recite zbogom neugodnom mirisu.

(Jabuka.tv | Telegraf.rs)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.