Odlični rezultati: Dvije balerine iz Mostara oduševile u Hrvatskoj

Balerine Prve baletne škole u Mostaru, odjeljenje Zrinjski Mostar, protekli vikend provele su u Opatiji na kvalifikacijskom turniru za veliko finale DanceStar World Masters.

Kvalifikacijski turniri održavaju se po cijelom svijetu svake godine, počevši od turnira u Johannesburgu i Cape Townu, a nastavljaju se u Europi sve do velikoga finala u Poreču u Hrvatskoj, na kojem sudjeluje više od 5.000 najboljih plesača.

DanceStar World Tour održava se prema pravilima i standardima Europske asocijacije za ples ESDU (European Dance Union), koja kao platforma obuhvaća plesne pedagoge, koreografe i plesače iz cijeloga svijeta na raznim projektima.

Predstavnice Prve baletne škole bile su balerine Luna Leko i Sara Šarić te njihovi nastavnici, baletni pedagog Mirce Hurdubae te trenerica i koreografkinja Marijana Leventić.

U iznimno jakoj konkurenciji, za istaknuti je s velikim ponosom sljedeće rezultate:

Klasični balet solo – Sara Šarić 1. mjesto
Klasični balet solo – Luna Leko 4. mjesto
Moderni balet solo – Sara Šarić 9. mjesto
Jazz dance solo – Luna Leko 4. mjesto.

Podsjećamo, Prva baletna škola u Mostaru potpisala je sporazum sa Športskim plesnim klubom Zrinjski, u kojem se odvija teorijska i praktična nastava klasičnoga baleta, a učenici na kraju godine polaganjem završnoga ispita stječu školsku svjedodžbu o završenom razredu.

Osvojeni rezultati su dokaz upornosti, predanosti i ustrajnosti na pravilnom radu, volji i želji za daljnim napredovanjem, čemu će škola i dalje težiti, priopćeno je iz Prve baletne škole u Mostaru.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.