Odlični nastupi širokobrijeških biciklista na trećem XCM Herzegovina 2018

Biciklisti iz Biciklističkog kluba Široki imali su zapažene nastupe na trećem biciklističkom brdskom maratonu XCM Herzegovina, koji je ujedno bio državno prvenstvo BiH u XCM cross country maratonu.

Najviše razloga za slavlje u konkurenciji od oko 100 biciklista iz svih krajeva BiH i Hrvatske imao je Toni Odak. Završivši utrku s vremenom 1:36: 07, Odak se okitio titulom državnog prvaka u Master B kategoriji te je zauzeo 10. mjesto u ukupnom poretku na XCP.

Od ostalih biciklista iz BK Široki zapažene nastupe imala su braća Cigić. Stariji brat Ivan Cigić utrku je završio na 5. mjestu s vremenom 1:31:08, a mlađi brat Frano Cigić završio je na 8. mjestu s vremenom 1:33:35.

Ivanu Matkoviću za dlaku je izmaknula medalja u Master A kategoriji nakon što je s vremenom 1:47:06 utrku završio na 22. mjestu u ukupnom poretku.

Utrka se vozila u nedjelju 2. rujna na dvjema stazama. Kraći maraton (XCP) vožen je u dužini od 31 kilometar sa 750 mnv, dok je staza dužeg maratona iznosila 62 kilometra s 1.500 mnv.

Utrku je organizirao Biciklistički klub Mostar u suradnji s udrugama za promociju biciklizma “Herzegovina Bike” i “Herzegovina Outdoor”, a vožena je na izletištu Goranci desetak kilometara od Mostara.

Odličan nastup braće Cigić i Tonija Odaka na utrci “Plitvice 2018.”

(www.jabuka.tv)
3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.