Odlazak velikana: Preminuo legendarni Božidar Smiljanić

Mitja Smiljanić objavio je da je preminuo njegov otac Božidar Smiljanić.

Preminuo je Božidar Smiljanić. Glumački velikan preminuo je u bolnici u Dubravi. Tužnu vijest objavio je na svom Facebooku njegov sin Mitja Smiljanić. “Agonija nije bila preduga. Danas, 7. travnja preminuo je moj otac. Počivaj u miru tata”, napisao je sin velikog glumca.

Usto, Mitja je objavio video posvećen glumačkim ostvarenjima Božidara Smiljanića, a koji je prikazan na Pulskom filmskom festivalu povodom nagrade za životno djelo.

U bogatoj karijeri ostvario je 80 filmskih uloga, sto kazališnih te brojne televizijske uloge. Karijeru je počeo kao 16-godišnji mladić, ulogom u filmu “Sinji galeb”. Tu su i “Kapelski kresovi”, “Bitka na Neretvi”, “Kozara”, “Živi bili pa vidjeli”, “Ljudožder vegetarijanac”, ali i serije “Velo misto”, “Jelenko”, Putovanje u Vučjak”.

Pojavio se i u serijama “Najbolje godine” te “Larin izbor”, ali i mnogim drugima. Unatoč zdravstvenim problemima, Smiljanić je radio neumorno. Tako je svoju posljednju ulogu ostvario u filmu Rajka Grlića – “Ustav Republike Hrvatske”. I odigrao ju je maestralno, piše Dnevnik.hr.

The agony was not too long. It lasted from the day 28.3. to 3.05. this morning. On 7th of April of 2018. my father had died. This is a video that was played for his lifetime award at Pula Film Festival 2017. RIP father. Today, and tomorrow, I shall bore you with his life and work and scenes from his films. BOZIDAR SMILJANIC (Actor, writer, producer, casting director, poet, husband and father) 20.09.1936.-07.04.2018.

Posted by Mitja Smiljanić on Friday, 6 April 2018

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.