Odgođeno suđenje Mamiću, Vrbanović se morao testirati na koronu

U ponedjeljak je u Osijeku trebalo početi suđenje Zdravku Mamiću i još šestorici okrivljenika za 200 milijuna kuna štete nogometnom klubu Dinamo.

Suđenje je odgođeno jer je Mamićev suoptuženik Damir Vrbanović javio da se mora testirati na koronavirus. Sudu je javio da ima visoku temperaturu, prenosi Index.hr.

Uskok bivšeg čelnika Dinama i još šestoricu tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, izvlačenjem novca oštetili klub za oko 200 milijuna kuna.

Zdravku Mamiću, koji se u bijegu pred hrvatskim pravosuđem sklonio u Bosnu i Hercegovinu, na osječkom Županijskom sudu sudit će se u odsutnosti.

Uz Zdravka Mamića optuženi su njegov sin Mario Mamić, brat Zoran Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan (10 sati, Županijski sud, Europska avenija 7).

Tri optužnice protiv Mamića, BiH ga ne želi izručiti

Podsjetimo, protiv Mamića je krajem prošle godine podignuta i treća optužnica. U njoj tužiteljstvo Mamića tereti da je novac iz Dinama izvlačio od 25. rujna 2002. do 8. ožujka 2007. u Zagrebu i Klagenfurtu u Austriji, i to dok je obnašao dužnost člana Izvršnog odbora kluba, a nakon toga izvršnog dopredsjednika i člana Uprave i imao ovlaštenje za raspolaganje novcem na računu kluba otvorenom u jednoj banci u Austriji.

Terete ga da je nalagao prijenos iznosa od 97.492 eura (u protuvrijednosti od 730.659 kuna) na svoj račun otvoren u banci u Austriji te osobno podigao iznos od ukupno 2,2 milijuna eura (u protuvrijednosti od 16 milijuna kuna) u gotovini, i na taj se način, na štetu kluba, okoristio u ukupnom iznosu od 2,3 milijuna eura (u protuvrijednosti od 16,7 milijuna kuna).

Temeljem prve Uskokove optužnice Mamić je u lipnju prošle godine na osječkom Sudu nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude otišao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima.

U svibnju 2019. godine Optužno vijeće osječkog Županijskog suda potvrdilo je i drugu Uskokovu optužnicu protiv Zdravka Mamića i još šestorice okrivljenika, koje tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, ovaj klub oštetili za oko 200 milijuna kuna, a protiv Zdravka Mamića određen je i istražni zatvor.

Drugom optužnicom, uz Zdravka Mamića, obuhvaćeni su njegov sin Mario, brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Artur Vuksan.

Unatoč potvrđivanju ove optužnice, pravosudna tijela BiH zaključila su da nema pretpostavki za izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.