Odgođeno izricanje presude Lijanoviću i ostalima

Izricanje drugostupanjske presude Jerku Ivankoviću Lijanoviću i još osam osoba koje se terete za organizirani kriminal, pranje novca i porezne utaje odgođeno je za 8. studeni.

Prvobitno je izricanje presude bilo planirano za danas.

Ročište za izricanje drugostupanjske presude, kako su pojasnili u Sudu BiH, odgođeno je iz tehničkih razloga, piše BIRN.

Prvostupanjskom presudom u listopadu 2018. Jerko Ivanković Lijanović i još osam osoba osuđeni su na ukupno 52 godine i osam mjeseci zatvora zbog organiziranog kriminala, pranja novca, porezne utaje i neplaćanja poreza te krivotvorenja ili uništenja poslovnih knjiga ili isprava, a tri tvrtke na novčane kazne u iznosu od oko tri milijuna konvertibilnih maraka (KM), nakon čega su žalbe Obrane uvažene te je ova odluka ukinuta i suđenje je počelo pred Apelacijskim vijećem Suda BiH.

Jerko Ivanković Lijanović je ranijom presudom bio osuđen na 12 godina i novčanu kaznu u iznosu 50.000 konvertibilnih maraka (KM), dok je Slavo Ivanković Lijanović dobio deset godina zatvora i novčanu kaznu od 30.000 KM.

Milorad Bahilj i Jozo Slišković su dobili jedinstvene kazne od po pet godina i deset mjeseci zatvora, a Željko Mikulić, Draženko Kvesić i Mirko Galić su osuđeni na po tri godine zatvora, dok su Mirjana Šakota i Miroslav Čolak osuđeni na po pet godina zatvora.

Istom odlukom, tvrtka “Farmer” je novčano kažnjena iznosom 800.000 KM, “Farmko” dva milijuna maraka, a “Optimum” 200.000 KM.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

  • Ako budu imsli lovu i ako su bili spremni dobro platiti bice oslobodeni ili kazne minimalne… Tako to kod nas finkcionira. Tko je odlezao u ovoj drzVi tko je klepio veliku lovu, miliune.??? Ali zato citamo svaki dan kako su pali sverceri sa 20-50 kg duvana, sverceri sa 209 kg mandarina izd. A droge i narkodilera sve vise i vise…

  • Koja glupa faca, ni u filmu glup i gluplji nisu ovako glupastu facu uspjeli složiti ni u jednoj sceni a opet, tek kad čuješ da je ova glupa faca oprala stotine milijuna maraka iz državne kase koja se puni porezima od svih nas onda shvatiš gdje to mi živimo.

  • Nemojte ga podcjenjivati,puno puno je njegovih jataka u hdz-u ,a samim time i na pozicijama.Znaju se vrlo dobro koji su i samo čekaju momenat kada ce na scenu opet doći.Dragane lažu te,metlu u ruku i meti.Tko jednom izda taj opet izdaje!!!

  • Steta bi bilo da ovi kriminalci i lopovi, prevaranti zavrse u zatvoru kad su svi drugi njima slicni na slobodi…A tko im to sve dade od rata na ovamo HDZ ili narod. Tko im da Borak, Robnu kucu itd. Platili oni u kesu ili u onim papirinama sto su kao podjelili braniteljima i onda ovi kriminalci i ratni profiteri pokupovali po 2 posto vrijednosti i kupili sve sto vrijedi u drzavi… Sve skontana igra lopova i udbasa…Iskreno u ovakvoj drzavi i sustavu ocekivati je oslobadajuce presude ili minimalne za ove anonimuse njihove poslusnike…

  • On je postavio srbina u županiju i predstavljao srpsku manjinu u ZZH pa u parlament Srbo vozi nova mrtva dva stana ljubavnice i niko se ne pita odakle a naši u Njemačku Jo za koju godinu uvest će nam ćirilićne ploče

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.