Odgođena šesta sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

Iako je formalno otvorena danas, šesta redovna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH je odgođena. Novi termin bit će poznat naknadno.

Odgoda je dogovorena na sjednici Kolegija Doma tijekom pauze koju je nedugo po otvaranju sjednice tražio Klub zastupnika SDA radi usuglašavanja.

Neslužbeno je to protumačeno kao usuglašavanje u vezi s dnevnim redom za koji je bio predložen set zakona iz fiskalne politike, među njima zakon o porezu na plaće u FBiH i zakon o doprinosima.

Nakon pauze, odnosno zasjedanja Kolegija, predsjedavajući Doma Mirsad Zaimović je obrazložio da je uz navedene zakone podnesen veliki broj amandmana zastupnika i da zastupnički klubovi nekih stranaka smatraju da fiskalno zakonodavstvo nije moguće razmatrati dok Parlamentu ne bude predočena i prateća simulacija mogućih ekonomskih efekata u budućoj njegovoj primjeni.

Šesta redovna sjednica odgađana je još jednom do sada, 9. listopada, kada je također neslužbeno komentirano da nema suglasnosti koalicijskih partnera o predloženim zakonima o porezu na dohodak i doprinosima.

(Fena)


2 komentara

  • A place dobijul ovi zastupnici..???? More im biti. Zasto bi radili kad moze i ovako. Sprdaju se sa narodom hodinu dana i primaju place po 5000 km. Gdje to ima u svijetu..?

  • ako ne rade za ono što ih plaćamo ne treba im ni platu davati oni treba da rade za narod i oni su naše sluge i za to treba da rade ako ne ostavka nisu oni tu radi sebe nego radi nas

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.