Odbijeni zahtjevi Sanaderove obrane na suđenju u slučaju Ina-Mol

Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda u ponedjeljak je odbilo zahtjev za svojim izuzećem koji je u ponedjeljak podnijela obrana bivšeg premijera Ive Sanadera na suđenju u slučaju Ina-Mol u kojem je optužen i hrvatskom pravosuđu nedostupan direktor Mola Zsolt Hernadi.

Predsjednica sudskog vijeća Maja Štampar Stipić odbila je i zahtjev novog Sanaderovog odvjetnika po službenoj dužnosti Nikole Dropca da se rasprava odgodi, a umjesto traženih tri mjeseca za upoznavanje sa slučajem određen mu je rok od mjesec dana.

Sudsko vijeće zauzelo je stav da obrana svojim zahtjevima želi odugovlačiti suđenje koje se nastavlja svjedočenjem bivšeg čelnika Ine Davora Šterna.

Zbog nedolaska Sanaderovih branitelja sutkinja Štampar Stipić odgodila posljednju raspravu na kojoj su, 8. veljače, trebali svjedočiti Štern i Damir Vanđelić, a bivšem premijeru dodijelila je branitelja po službenoj dužnosti, što je on ocijenio kao grubo kršenje njegovih ustavnih prava i temeljnih sloboda.

Sanader je i danas ustvrdio da su mu postavljanjem odvjetnika po službenoj dužnosti povrijeđena minimalna prava na obranu.

Riječ je o slučaju u kojem je Sanader ranije zbog primanja mita od Hernadija bio osuđen na 10 godina zatvora, Vrhovni sud je kaznu smanjio na osam i pol godina, ali je presudu u konačnici ukinuo Ustavni sud.

Osim za prepuštanje upravljačkih prava u Ini, za što je preko tvrtke Roberta Ježića navodno trebao primiti 10 milijuna eura, Uskok Sanadera u slučaju Ina-MOL tereti i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura.

(Hina)


1 komentar

  • IVO IZDRZI! NISAM BAS TVOJ LJUBITELJ, ALI SVAKA CAST !! POKAZA SI KAKO SE MOGU VUCI ZA NOS SUDIJE I KAKO SU NESPOSOBNI RADITI SVOJ POSA!!! JOS AKO MORES :: BEZ TROSKOVA SUDA!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.