Odbijeni prigovori Posušaka, mora se izjasniti o krivnji za korupciju od preko 70.000 KM

Pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu zakazano je ročište radi izjašnjenja o krivnji J. Š. (36). Ročište je zakazano za dan 17. siječnja 2018. godine.

Optuženi J. Š. putem svoga branitelja podnio je prethodne prigovore na optužnicu, ali su isti odbijeni kao neutemeljeni. Nakon toga zakazano je ročište radi izjašnjenja o krivnji.

Optužnicom Županijskoga tužiteljstva ŽZH J. Š. se tereti da je novac koji mu je predan u obavljanju poslova zadržao za sebe. Dakle, da je u vremenskom periodu od 2013. do 2015. godine za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 73.714,82 KM, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Optuženi je kao uposlenik poduzeća “L…” d.o.o. Posušje, radio u stanici za tehnički pregled vozila i bio zadužen za poslove naplate pruženih usluga obavljenoga tehničkoga pregleda. Radeći na tom mjestu izdavao je fiskalne račune koje je nakon toga stornirao, a novac od storniranih računa zadržavao za sebe, dodao je za portal Jabuka.tv Aničić.

Od suda je zatraženo da od optuženika oduzme imovinsku korist pribavljenu kaznenim djelom te da mu izrekne sigurnosnu mjeru zabrane obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti u vremenskom trajanju po određenju suda.

Za predmetno kazneno djelo propisana je kazna zatvora u trajanju od najmanje tri godine zatvora, jer pribavljena imovinska korist prelazi 50.000 KM.

(www.jabuka.tv)