Odbijene mjere zabrane za Dragana Mektića

Sud BiH odbio je mjere zabrane koje je Tužiteljstvo BiH predložilo da se odrede bivšem ministru sigurnosti Draganu Mektiću.

Informaciju je za Klix potvrdila njegova odvjetnica Senka Nožica.

Mektića Tužiteljstvo BiH tereti za zloupotrebu položaja, a optužnica je podignuta i protiv Igora Golijanina, bivšeg šefa Ureda ministra u Ministarstvu sigurnosti BiH, Samira Agića u svojstvu pomoćnika ministra u Ministarstvu sigurnosti BiH i Edina Garaplije u svojstvu odgovorne osobe i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija – INZA d.o.o. Sarajevo.

Predloženo je da se zabrani sastajanje odnosno kontakt sa svjedocima, telefonski kontakt kao i kontakt putem posrednika na udaljenosti od 100 metara, te komuniciranje sa svim tiskanim i elektronskim medijima kao i javno obraćanje o činjenicama iz ovog slučaja.

Tužiteljstvo BiH se žalilo na ovu odluku, ali je Sud BiH odbacio žalbu.

Mektićeva odvjetnica Senka Nožica izjavila je za Klix da ne postoji zakonska osnova za određivanje mjera te da je optužnica montirana.

Prema navodima optužnice Tužiteljstva BiH, optužene osobe su zloupotrebom položaja i ovlasti počinile kazneno djelo visoke korupcije koje šteti međunarodnom ugledu BiH, a prilikom realiziranja međudržavnog Projekta prekogranične suradnje u oblasti vatrogastva koji je financiralo Izaslanstvo EU u BiH. Vrijednost projekta iznosila je 198.454,51 eura.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.