Odbijen prijedlog da se s dnevnog reda skloni imenovanje Vukoje

Na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH u utorak nije prihvaćen prijedlog da se s dnevnog reda skloni točka koja se tiče izbora suca Ustavnog suda BiH, odnosno Marina Vukoje.

Prijedlog potpredsjednika FBiH Refika Lende (SDA) i zastupnika Amira Ibrovića (DF) odbijen je s 38 glasova za, 13 suzdržanih i 34 glasa protiv.

Kao razlog su naveli “nemogućnost izbora” iako je Vukoja kao jedini kandidat za suca Ustavnog suda BiH izabran odlukom Povjerenstva za izbor i imenovanje Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine 21. svibnja. 

Podsjetimo, predsjedavatelj Predsjedništva BiH Denis Bećirović oštro je kritizirao izbor Marina Vukoje za ovu poziciju nazvavši ga “podobnim stranačkim kandidatom, a ne pravnikom visokih moralnih kvaliteta”.

Inače, Zastupnički dom Parlamenta FBiH broji 98 članova, a za potrebnu većinu glasova o imenovanju Vukoje je potrebno 50 ruku.

Kako stvari stoje, trenutna vlast koju čine HDZ, HDZ 1990 i Trojka (SDP, NS i NiP) uključujući partnere imaju 49 glasova, što znači da je potreban još jedan, pa ostaje za vidjeti kako će se situacija rasplesti, iako sudeći prema odbijenom prijedlogu, podrška Vukoji je izvjesna.

Bećirović pozvao Parlament FBiH da ne podrži izbor Marina Vukoje

(www.jabuka.tv | Foto: Fena/Arhiva)

11 komentara

  • Sto se tice Becirovica i bosnjaka oni su zadnji koji trebaju progovoriti o izboru Vukoje. Zabrinjava to da mi hrvati nismo imali boljeg i kompetentnijeg covjeka sa iskustvom sudije. Ovo je samo partijski poslušnik…

    • za 17: 10

      gosp. Vukoju neće Boŝnjaci iz SDA, DF-a….. zato ŝto je Vukoja Hrvat i na hrvatskoj je strani od kada se rodio.

    • Laž čista,čovjek završio u Mostaru,kad je Pravo bio pravi fakultet,nije mu ćaća kupovao ispite,čovjek iz poštene Hrvatske obitelji.

  • Životopis sekretar, sekretar pa opet sekretar. Sedam sekretara skoja… Nitko ne spori diplomu ali u Ustavni sud bi trebao netko sa velikim znanjem i iskustvom sa radom u Sudstvu. Marin to nema. Hrvati to mjesto trebaju popuniti a ne DF i SDA. Ali covjek je bez iskustva. Radišan i poslušan je ali to nije dovoljno. Valjda smo imali nekog tko je iskusniji i kopetentniji… I taj nebi odgovarao Becirovica, Bakiru, Komsicu i drugim bosnjackim ekstremistima. Ali sto ces naučite valjda svoj posao. Ali sve funkcije, sekretar, sekretar. To me posjeti na neka vremena SKJ- je…

  • Koga briga što njima ne odgovara,ko pita nas odgovara li nam Komšić Bakir Bećirović,ako odgovara Čoviću bit će…Ko se pita u ovoj žabokrečini..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.