Odavala tajne: SIPA pretresla stan Šejle Turković

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) rano jutros pretresli su stambeni objekt na području Sarajeva, koji koristi osoba inicijala Š.T.

Riječ je, kako je objavio Dnevni avaz, o Šejli Turković.

U priopćenju SIPA-e navodi se kako je pretres stambenog objekta i drugih prostorija izvršen po naredbi Suda BiH i Tužiteljstva BiH, a pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

”Š.T. se sumnjiči da je počinila kazneno djelo -povreda tajnosti postupka na način da je neovlašteno objavljivala materijale iz postupka koji se vodi pred Sudom BiH.Po okončanju aktivnosti, Sudu BiH i Tužilaštvu BiH bit će dostavljeni odgovarajući izvještaji o realizaciji predmetne naredbe sa privremeno oduzetim predmetima”, priopćeno je iz SIPA-e.

Podsjetimo Šejla Jugo turković je ključni svjedok u optužnici koju je podigao Ured Specijalnog tužiteljstva Republike Kosovo, koja tereti kosovskog Albanca Nasera Kelmendija za rukovođenje velikom narkoorganizacijom. Bivša je urednica u Dnevnom avazu protiv čijeg se vlasnika okrenula, te izrasla ”Od najboljeg prijatelja do najgore noćne more”.

(Bljesak.info)

1 komentar

Komentiraj: