Od Stoca do Neuma za malo više od 20 minuta

Primopredaja izvlaštenog (ekspropriranog) zemljišta za izgradnju magistralne ceste M.17.3 Neum – Stolac dionica Broćanac – Hutovo, odvojak – put za Hutovo održana je u utorak u Općini Neum, a očekivani završetak radova na kompletnoj cesti je prva polovica 2022. godine, priopćili su iz Općine Neum.

Raspravi su nazočili načelnik Općine Neum Dragan Jurković, predsjednica OV Daniela Matić, šef projekta ceste Neum-Stolac i predstavnik korisnika izvlaštenja JP Ceste FBiH Munir Tojaga, predstavnici izvođača Hering d.o.o. & Cestar d.o.o. Split, predstavnici konzorcija u sastavu iCounsulenten GesmbH, Nievelt Ingenieur GmbH i AIK Inženjeringa, te voditelj postupka Općine Neum Goran Menalo i vještak geodetske struke Smilja Konjevod.

Načelnik Jurković kazao je kako se radovi izvode po planiranim rokovima, a dotaknuo se i radova na pristupnim cestama koji će se morati obaviti kako bi mještani svih sela imali omogućen pristup svojim parcelama, kao i pristup novoizgrađenoj cesti.

Naglasio je kako Neum s nestrpljenjem iščekuje završetak ove ceste koja će konačno ovu općinu spojiti s unutrašnjosti zemlje, te omogućiti lakšu i bržu prometnu komunikaciju s ostatkom zemlje, a osobito u vrijeme turističke sezone.

Na ovoj raspravi se na navedenoj trasi magistralne ceste M.17.3 Neum – Stolac, dionica Broćanac – Hutovo, odvojak – put za Hutovo u posjed uvodi korisnik eksproprijacije JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo, a navedenu predaju i uvođenje u posjed izvođača radova na predmetnoj dionici vodio je Tojaga, koji je uime JP Ceste FBiH predao trasu sa svim prilozima izvođaču radova Hering d.o.o. & Cestar d.o.o. Split.

Za cjelokupan projekt izgradnje ceste Neum – Stolac utrošit će se oko 72.000.000 maraka, a očekivani završetak radova na kompletnoj cesti je prva polovica 2022. godine.

Procjenjuje se da će se po okončanju gradnje od Stoca do Neuma putovati nešto više od 20 minuta, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)5 komentara

  • znači teoretske šanse nema za 20 minuta da se dođe od centra Stoca do centra Neuma !! – vozim redovito na toj liniji i sad po 70 posto izgrađene nove ceste – treba samo od Stoca pa do Hutova tj.tunela Žaba najmanje 25 minuta, najmanje! o čemu oni pričaju?! –i kad se napravi kompletna cesta kuda ćeš iz Stoca od smjera Radimlje doć na tu cestu za Neum, trenutno ne postoji nikakva obilaznica i ubadanje na tu cestu da je normalno već moraš vijugat 5 minuta kroz centar Stoca .. a onda od tunela Žaba do centra Neuma isto minimalno 15 minuta ..prosječnom vožnjom – pa evo matematika izvolite ….već zašto bubaju ovakve naslove ? zato što im je u centru ljeta u najvećoj sezoni promet cestom od Stoca bio minimalan i gotovo nikakav i naznake su da će i ostati takav, zašto ? pa svim koji idu iz Bosne iz zap.Hercegovine iz Mostara itd – 10 puta je lakše ići na Čapljinu i preko Svitave se u Cerovici direktno ubost na novu cestu još kad se ista dotjera svi će ići tom linijom tako da je tu bačeno masa para s obzirom na isplativost tj.količinu prometa od Stoca …nemože nikakva priča niti itko natjerat recimo nekoga iz Konjica Sarajeva i slično kad se sutra bude spuštao u Neum – da skrene za Stolac da se vere preko Hodbine i gore brda iznad Hodova kad može samo pravo magistralom do Čapljine i tamo se ubode na Svitavu prema Neumu …nažalost dionica prema Stocu će biti promašaj u smislu količine prometa nasprem količini na dionici Svitava – Hrasno što već jest

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.