Od Ramljaka se čekaju odgovori o rebrendiranju Mercatora i podjeli Konzuma – Jabuka.tv

Od Ramljaka se čekaju odgovori o rebrendiranju Mercatora i podjeli Konzuma

Mnistarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH još nije primilo zahtjev za novi sastanak s povjerenikom Vlade Hrvatske za Agrokor Antom Ramljakom koji je tijekom prošlotjedne posjete Sarajevu obećao da će se fokusirati na situaciju u BiH, odnosno stabiliziranje situacije na bh. tržištu.

Resorni ministar Mirko Šarović kazao je da će se rado odazvati svim pozivima na razgovore, jer se problematika Agrokora tiče i javnosti i nadležnih u Vijeću ministara i ministarstvu na čijem je čelu, piše Klix.ba.

“U našem fokusu je posebno pitanje realizacije namjere da se rebrendira Mercator i da Mercator Slovenija u svoj sastav uključi i dijelove Konzuma kroz Mercator BiH. Sa svoje strane dali smo podršku, jer smatramo da bi to možda bila najbolja izlazna strategija kada je riječ o Konzumu koji je najosjetljiviji na krizu u Agrokoru.

Ostale kompanije nisu u tako teškoj situaciji, a u prvom redu mislim na Ledo i Kiseljak koji posluju stabilno”, poručio je Šarović.

Svi u BiH od Ramljaka očekuju odgovore je li konačno dobivena suglasnost od ključnih povjeritelja i investitora i slovenske strane za ovaj aranžman.

“Ove korake trebamo vidjeti već u narednim tjednima, jer se radi o pitanju koje je potrebno hitno riješiti. Nadamo se da će se Ramljak pridržavati rokova koje nam je prezentirao prije mjesec dana da bi sva ova pitanja trebala biti završena u srpnju 2017.”, poručio je Šarović.

Pored ovih problema koji bi mogli dugoročno stabilizirati ovaj sustav, dotaknuo se radnih mjesta u Konzumu i dobavljača. “U ovom trenutku nemamo nekih alarmantnih informacija o ovom pitanju, ali u svakom slučaju relevantne odgovore bi trebao dati Ramljak i u fokusu zanimanja bi trebale biti BiH i tvrtke kćerke Agrokora.

Ostaje pitanje podjele Konzuma s obzirom na njegovu strukturu, imovinu i dugovanja”, kazao je ministar novinarima u Sarajevu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.