Od ponedjeljka je za ulazak u Njemačku državljanima BiH potreban negativan test na koronavirus – Jabuka.tv

Od ponedjeljka je za ulazak u Njemačku državljanima BiH potreban negativan test na koronavirus

Veleposlanstvo Njemačke u BiH se u subotu na svojoj web stranici oglasilo priopćenjem za javnost. Iz Veleposlanstva Njemačke podsjećaju sve građane BiH koji planiraju putovati u Njemačku, da je od sutra pri ulasku u tu zemlju obavezno posjedovanje negativnog testa na koronavirus.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Molimo da obratite pažnju da je od 24. siječnja 2021. obavezan test  prije ulaska u Njemačku. Bez negativnog testa, ulazak u zemlju se može zabraniti. Putnici, bez obzira na državljanstvo, stariji od šest godina, i koji su boravili u posljednih 10 dana prije ulaska u Njemačku u području visoke incidencije moraju već pri ulasku u Njemačku nositi sa sobom dokaz o negativnom testu na SARS-CoV-2 (PCR test) i predočiti ga na zahtjev kako nadležnim vlastima kao i prijevoznoj kompaniji prije polaska putovanja, ako se zahtjeva. Vezano za priznavanje vrsta testova, pogledajte informacije sa Robert-Koch-Instituta.

U svakom slučaju, test ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u Njemačku (računa se vrijeme uzimanja brisa). Dokaz o rezultatu testa mora biti predočen na papiru ili u elektronskom dokumentu na njemačkom, engleskom ili  ili francuskom jeziku. Rezultat testa  mora se čuvati najmanje deset dana nakon ulaska u Njemačku.

Putnici koji ulaze u Njemačku i povratnici iz Bosne i Hercegovine i dalje podliježu obvezi desetodnevne karantene. Detaljnije informacije možete saznati u domu zdravlja Vašeg  mjesta boravka u Njemačkoj.

Osim toga morate se digitalno registrirati prije ulasku u Njemačku na ovom linku i nositi dokaz o tome sa sobom.

Načelno, u Njemačkoj svaka savezna pokrajina donosi svoje propise o karanteni. Molimo da se informirate prije ulaska u zemlju o propisima o karanteni/testiranju koji vrijede u saveznoj pokrajini koja je Vaše odredište. Informacije o tome mogu se naći na web stranici ministarstava zdravlja pokrajina odnosno uprava senata. Podršku za pronalaženje nadležnih kontakt osoba u mjesnim zdravstvenim ustanovama  možete pronaći pod ovim linkom. Dodatne informacije putnici također mogu pročitati na ovoj web stranici, navodi se u priopćenju Veleposlanstva Njemačke.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Naslov vam nije dobar. Malo niže ste malo ispravili – odluka se odnosi na sve koji su boravili u BiH, bez obzira na državljanstvo.
    Osim toga, ovo što vi zovete “pokrajine” na izvornom njemačkom jeziku se zovu “zemlje”.
    Bundesland = savezna zemlja.
    Neke “pokrajine” imaju i nešto višu poziciju pa se zovu slobodne države kao naprimjer Bavarska.

    • ti gore nemoras nam tumacit kako da mi nazivamo njemacke pokrajine, a sto se tice tih naziva i kao i bavarski primjer kao slobodnu opisat , to je samo na papiru, ako zagusti Berlin moze to sve ukinut, kao sto se vidi u ovoj corona – krizi, osim toga tvoj komentar nesluzi srz tematike, ali nije bitno i onako sve su to svabska sranja.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.