Od početka Nove godine snižavaju se cijene plina u BiH

Uprava BH-Gasa uputit će sljedećeg tjedna Nadzornom odboru prijedlog za snižavanje cijene plina u BiH uz detaljne izračune koliko bi to sniženje trebalo iznositi. Od Nove godine će cijena plina biti niža.

Kako je direktor Jasmin Salkić rekao za Klix.ba., već se radi na planu poslovanja za 2020. godinu i kojem je planirano sniženje zbog smanjenja cijena nafte i naftnih derivata.

Ministar Nermin Džindić je poslao upit zbog brige za građane ali i s ekološkog aspekta. Već u idućem tjednu šaljemo dokument s izračunima, a onda ćemo se konzultirati s ministrom i obavijestiti javnost, rekao je Salkić.

Podsjetimo, plin je poskupio za 29,29 posto od 1. svibnja ove godine. Iz Vlade FBiH tada je priopćeno kako je odluka donesena cijeneći troškove nabavne cijene, trenutnu poziciju BH-Gasa d.o.o. Sarajevo te strateške projekte uz razmatranje svih aspekata poslovanja ovog društva.

Direktor BH-Gasa rekao je tada kako je povećanje isključivo zasnovano na porastu cijena nafte i naftnih derivata u 2018. godini, a da je slijedom toga došlo do izravnog povećanja ruske nabavne cijene plina.

Također, tada je navedeno kako se BH-Gas počeo suočavati s enormnim gubicima na razlici između nabavne i prodajne cijene gasa, koji su u mjesecu siječnju na dnevnoj bazi iznosili otprilike 80.000 KM.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.