Od početka godine u BiH otkriveno 450 ilegalnih migranata, prednjače Sirijci

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine (GP BiH) od početka godine do 25. veljače otkrili su 450 ilegalnih migranata iz država visokog migracijskog rizika, a najveću skupinu među njima čine Sirijci, potvrđeno je u ponedjeljak iz sjedišta te policijske agencije u Sarajevu.

Kako navode iz uprave GP BiH, najveći broj “ilegalaca”, njih 410, otkriven je na samoj granici sa Srbijom ili Crnom Gorom te im je zapriječen ulazak u BiH.

Zonom najvećeg rizika pokazalo se područje na južnom dijelu granice uz istočnu Hercegovinu, kamo migranti pokušavaju ući iz pravca Crne Gore.

Iz Ministarstva sigurnosti BiH odavno upozoravaju kako je najveći problem koridor koji vodi preko Albanije, jer su granice između te države i Crne Gore nedovoljno nadzirane.

Kritičnim u BiH smatraju i područje prema granici sa Srbijom, oko Zvornika, Bratunca i Višegrada te Velike Kladuše, kamo migranti pristižu na putu za Hrvatsku.

Na ta su područja upućene dodatne policijske snage s posebnom opremom, a pojačane su i kontrole te uveden obvezni pregled svih teretnih motornih vozila koja u BiH ulaze iz Srbije i Crne Gore.

Ravnatelj GP BiH Zoran Galić tvrdi kako, unatoč pojačanom priljevu migranata, ta policijska agencija, u suradnji s drugim tijelima u čijoj su nadležnosti ilegalne migracije, uspijeva učinkovito odgovoriti na rastući trend pokušaja i ilegalnih ulazaka u BiH.

(Hina)

1 komentar

  • jadni narod , žao mi ih iz duše , pomozimo tim jadnicima , ne okrećimo od njih glavu , svi to možemo biti , a zaboravili smo da smo bili izbjeglice.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.