Od Neuma do Dubrovnika više se čeka u koloni nego što se prometuje

Na prometnicama Dubrovačko-neretvanske županije vladaju poprilične gužve. Nažalost, manje zbog turista koji na jug Hrvatske stižu na ljetovanje automobilima, već više zbog radova na cestama.

Prošli tjedan tako je zbog asfaltiranja magistrale u Platu nastao sveopći kaos, a kolone automobila na kraju su se ‘prelile’ i u sam Dubrovnik u kojem je policija umjesto semafora morala raščišćavati prometne čepove.

No dvije najkritičnije točke na dubrovačkom području se one na spojevima državne ceste D-8 i Mosta Pelješac, odnosno pristupnih cesta u Komarni te u Dolima.

Uz regulaciju semafora vozi se naizmjenično jednom trakom, no zbog dužine gradilišta vozači poprilično dugo čekaju na zeleno svjetlo, a nakon toga čeka ih još i čekanje u koloni za prelazak državne granice prije i poslije bosansko herecegovačkog Neuma. Obzirom da je otvaranje Mosta Pelješac za promet najavljeno 26. srpnja, ekipu slobodne dalmacije je kada će se završiti radovi na ta dva čvorišta.

Iz Hrvatskih cesta odgovaraju kako će privremena regulacija na poziciji kod mjesta Komarna i u Dolima biti na snazi do 01.srpnja ove godine nakon čega će biti uspostavljen režim prometovanja bez semaforske regulacije.

Hoće li na dubrovačkom području ovo ljeto biti još nekih radova zbog kojih bi se promet otežano odvijao.

Hrvatske ceste ne planiraju radove na državnoj cesti D8 na području Dubrovačko – neretvanske županije za vrijeme turističke sezone, osim na dijelu izrade pješačkog prijelaza na Nuncijati za što očekujemo završetak radova početkom srpnja, poručuju iz Hrvatskih cesta.

(www.jabuka.tv | Foto: Božo Radić/Cropix)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.