Od islama do obraćenja na kršćanstvo, od životne ispovijedi u Međugorju do redovničkog poziva

Nakon iskustva u Međugorju mnogi su odlučili nasljedovati Krista izabirući svećenički ili redovnički poziv, prenosi medjugorje-info.com.

Uz sakrament ispovijedi, upravo su duhovna zvanja jedan od najljepših međugorskih plodova i jedan od pokazatelja da je ovdje velika milost na djelu.

Na naš mail pristiglo je još jedno svjedočanstvo koje je plod međugorske duhovnosti.

Hvaljen Isus i Marija! Zovem se Emina, rođena sam 1980. godine u Njemačkoj, u blizini Stuttgarta

Otac mi je musliman i više-manje sam odrasla u islamskoj vjeri. Nekoliko godina nakon razvoda mojih roditelja, 2006. godine, doživjela sam snažno obraćenje, i to na sv. Misi, sudjelujući na njoj sasvim „slučajno“. Donjela sam odluku da se želim krstiti.

Željela sam se dobro pripremiti za krštenje, stoga sam odlučila poći u Međugorje obaviti životnu ispovjed (!). Ondje sam naišla na fra Danka s kojim sam ugodno popričala o svojoj životnoj situaciji i on mi je tada objasnio nešto što uopće nisam znala, da se ne mogu ispovjediti prije čina krštenja jer još nisam katolkinja te da se sa sakramentom krštenja poništavaju i brišu svi moji dotadašnji grijesi. Fra Danko se ponudio da će se pomoliti za mene.

Emina prije deset godina, i danas kao sr. Anne Sophie

Bilo je to prvi put u mom životu da se svećenik moli za mene. Sjećam se da me je posvetio Gospi Međugorskoj. U tom trenu iz mojih očiju potekle su suze, u srcu sam osjećala duboki duboki mir, imala sam osjećaj da ću zaspati u zagrljaju (nebeske majke) dok je istovremeno predivna radost oblila moje biće. Na kraju te divne molitve fra Danko je rekao da sam na dobrom putu i da hrabro ustrajem te da će me on pratiti svojom molitvom.

Čudila sam se u početku kako nitko nije reagirao kad sam rekla da idem na životnu ispovijed u Međugorju PRIJE krštenja, ali u Međugorju sam provela tjedan dana, a danas jasno razumijem da me ondje pozvala Majka Marija kako bi moj početak novog puta u vjeri bio s njom koja će me povesti svom ljubljenom Sinu.

U Međugorje sam opet stigla 2011. godine na godišnji skup mladih „Mladi-fest“. Bio je to poseban doživljaj! Osupnula me mnogobrojna mladež koja se okupila u jednom tako malom ali posebnom mjestu sa željom da svojim srcima, molitvom i vjerom slave Boga i Njegovu Majku.

Ondje sam opet, na moju veliku radost, “susrela” fra Danka. Fra Danko je tada držao predavanja o redovničkim zvanjima i u jednom trenu je pozvao da iz mnoštva mladih istupe oni koji razmišljaju o duhovnom pozivu. Izašlo nas je oko 120 i tu je nastala ta slika. Fra Danko je svaku večer molio za nas kao i za one koji se nisu usudili istupiti.

Da skratim priču: 2014. godine pristupila sam samostanu u Belgiji kao kandidatica 2015. postajem postulantica 2016. imala sam redovničko oblačenje, znaci primila sam habit i redovnicko ime sr. Anne Sophie, i od tada sam u novicijatu. Iz novicijata inače nije dozvoljen izlazak ali…

Majka me ponovno pozvala u Međugorje, na moju veliku radost, moja poglavarica se sa tom situacijom složila tako da ću ove godine, 10 godina nakon mog prvog posjeta Međugorju, ponovno biti u mjestu Njenog mira i molitve na mladi festu.


(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.